phenom-ii-na-5ghz
Novinka Phenom II na 5GHz

Phenom II na 5GHz

Michal Kleman

Michal Kleman

23. 11. 2008 00:00 29

Zprávy o tom, že Deneb půjde přetaktovat mnohem lépe, než procesory s jádrem Agena se již na internetu objevily několikrát. Dnes se podíváme na šíleně přetaktovaný systém s novým procesorem.

Reklama

Hrátek s kapalným dusíkem jste si již na našich stránkách mohli mohli užít až až. Sami Maekinen, zmáný overclocker a spoluvývojář softwaru AMD Overdrive, použil kapalný dusík, jehož teplota varu je −196 °C, aby přetaktoval nový Phenom II. Taktu přes 5GHz dosáhl při šílené teplotě −186 °C a napětí bylo nastaveno na 1,9V. Použitá deska pocházela z dílen firmy Gigabyte, šlo o model se socketem AM2+ a čipsetem AMD 790GX.

Phenom II na 5GHz
i Zdroj: PCTuning.cz

Zajímavé je, že při těchto šílených podmínkách běžel nový procesor AMD absolutně "bez škobrtnutí" (tedy stabilně abych vysvětlil tuto metaforu). Overclockeři si na něm dokonce zahráli novou gamesu Far Cry 2. Osobně myslím, že Phenom II má stále šanci na úspěch, přetaktování by nemuselo být nejhorší, i když na Nehalem asi nedosáhne, poměrem výkon na takt taky novinku Intelu nepřekoná, ale co se týče ceny, mohlo by jít o velmi zajímavé čtyřjádro, zvláště přihlédneme-li k faktu, že nejlevnější čtyřjádro Intelu se v součastnosti prodává za cenu nejdražšího Phenomu.

Podle Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama