petice-mp3-prehravacu-s-kapacitou-256mb-do-5000-kc-cast-ii
Zábava Článek Pětice MP3 přehrávačů s kapacitou 256MB do 5000 Kč: část II

Pětice MP3 přehrávačů s kapacitou 256MB do 5000 Kč: část II | Kapitola 3

Kyselý Lukáš

Kyselý Lukáš

1. 4. 2005 00:00 29

Seznam kapitol

1. iRiver iFP- 790 a 890 2. CM-Tech CA-H70MT 3. CYPOSE Cypose I 4. Mpio Fy-400 5. Závěrečné srovnání

V minulém článku jsme se podívali na zub přehrávačům, které většinou můžeme zaškatulkovat do střední třídy. Dnes se pokusíme nabídnout to nejlepší, co lze nalézt v této kategorii, která příliš nezatíží peněženku. Konečně se na řadu dostala značka, která je zárukou hudební kvality. Tou není nikdo jiný než věhlasný iRiver. Jak uspěl v konkurenci jiných značek, snažících se zaujmout jeho místo, se dočtete v tomto článku.

Reklama
Pětice MP3 přehrávačů s kapacitou 256MB do 5000 Kč: část II
i Zdroj: PCTuning.cz


Krabice z které kouká přehrávač Cypose.

Když se mi tato krabice dostala do rukou, tak sem nabyl dojmu, že se dodavatel spletl a místo MP3 playeru nám poslal mobilní telefon véčkové konstrukce. Naštěstí se v krabici opravdu skrýval přehrávač, kterému jsme se tedy směle podívali na zoubek.

Vzhled a ovládání:

Firma, která vytvořila tento přehrávač, se snažila vytvořit přístroj se zcela odlišným designem, než na který jsme zvyklí.


Pohled na hlavní ovládací prvky přehrávače.


Srovnání velikostí s klasickou platební kartou.

Displej a menu:

Displej je jednou z hlavních věcí, kterou se přístroj na sebe snaží nalákat. Má 4 řádky, což je poměrně běžné, ale za to je podsvícený až 124 barvami. Samozřejmě že rozdíl mezi některými barvami není vůbec poznat. Menu je grafické, velmi srozumitelné. Pro nastavení, nebo zapnutí potřebné funkce nemusíte dlouho hledat.

Hudební funkce:

Bohužel Cypose nepodporuje mnoho formátů a tak se budete muset spokojit s podporou MP3 a WMA, což stále stačí. Zvuk byl i na sluchátkách, které jsem našel v krabici, velmi příjemný. Basy a výšky byly čisté, středy vyrovnané a zvuk byl dobře dynamický. Ani u tohoto přehrávače nás výrobce neochudil o ekvalizér, ale na výběr nám dal opět staré dobré prověřené předvolby (Normal, Rock, Jazz, Classic, Live, Pop a Custom).

Další funkce, které již sice nejsou hudební, ale rozhodně jsou příjemným zpestřením jsou Text Viewer a stopky. Díky Text Vieweru lze na displeji číst text ve formátu TXT, ale bohužel je bez podpory češtiny. 


Text viewer


Stopky

Nahrávání:

U nahrávání přes Line-In stále platí, že v některých případech, které jsem už zmiňoval, může být tento způsob dobrým pomocníkem.  K tvorbě kvalitních MP3 z CD se ale moc nehodí, i když pro spoustu lidí může být dostačující. Na výběr máte z rozsahu od 32 kbit/s 32 kHZ MONO, přes 64 kbit/s 44 kHZ J-STEREO, až k 128 kbit/s 44 kHZ J-STEREO.

Při nahrávání přes diktafon lze nastavit stejné hodnoty jako u FM rádia. Výsledný zvuk byl velkým překvapením, protože byl velmi cisty. Výborná je podpora funkcí VOR (Voice Operate Recorder) a AGC (Automatic Gain control). První zmíněná funkce šetří místo flash paměti díky tomu, že když přistroj nezaregistruje nějaký zvuk, tak je nahrávání automaticky přerušené. Druhá zmíněná funkce se stará o kvalitu nahrávání díky regulaci hlasitosti nahrávání v závislosti na vzdálenosti zvuku.


Nahrávání

Rádio:

Pokud si tento přehrávač budete kupovat, tak to rozhodně nebude kvůli rádiu. Příjem signálu nebyl oproti ostatním modelům nijak slavný. Funkce autoscan je k dispozici, ale její výsledky nebyly příliš uspokojivé.

Naladěné s čistým příjmem

5

Naladěné se šumem

0

Šum

3


Rádio

U záznamu z FM rádia mě potěšila možnost nastavit kvalitu od 6 kbit/s 8kHZ MONO až po 192 kbit/s 44 kHz STEREO. Pokud byl dobrý signál tak i nahrávka byla poměrně kvalitní.

Příslušenství:

Kromě samotného přehrávače v balení objevíte starou známou klasiku. Sluchátka, USB kabel, line-in kabel a příručku s instalačním CD. K nošení playeru slouží pouze šňůrka na krk. Pásek na ruku a dokonce ani obal v krabici nehledejte. Jako bonus výrobce nepřiložil jednu, ale hned tři baterie, z čehož dvě jsou nabíjecí.

Spojení s PC:

Podobně jako u přehrávače CA-H70MT od CM-Techu, i zde je připojování vyřešeno pomocí výsuvného USB konektoru podporující USB 1.1, ale oproti již zmiňovanému modelu zpracování není tak elegantní. Za velký mínus považuji černou krytku konektoru, která není k přístroji pevně připojená, díky čemuž už během testování se mi stalo, že jsem krytku musel hledat po podlaze. Pokud tedy máte stejný talent na ztrácení věcí jako mám já, tak po čase budete mít USB konektor zcela nechráněný.


Vysunutý USB konektor.

Výdrž baterií:

Výrobce má svých oficiálních stránkách uvedenou přibližnou výdrž 11 hodin. Při našem testu na jednu alkalickou AAA baterii vydržel hrát něco málo přes 10 hodin, což je velice málo.


Umístění baterie.

Technické specifikace:

Cypose MT-600

Interní paměť

256 MB

Formáty

MP3, WMA

Displej 4 řádky (128 x 64)
Podsvětlení displeje ano (124 barev)
Upgrade Firmware ano
ID3 Tagy ano
Stromová adr. struktura ano
Ekvalizér ano
Zvýraznění basů ne
Režim diktafon ano
Linkový vstup ano
FM Tuner

ano

Kompatibilita

 Windows, Mac 9.0

Mass Storage Device ano
Rozhraní

USB 1.1

Napájení

 1x AAA baterie

Provozní doba

až 11 hodin

Rozměry

85,5 x 33,4 x 18 mm

Hmotnost

33 g

Závěr:

Když shrneme všechny vlastnosti tohoto playeru, tak se výrobci dobře povedly zkombinovat hudební funkce s diktafonem. Pokud tedy pátráte po dobrém diktafonu v MP3 přehrávači, tak Cypose toto nabízí.

Závěrečné hodnocení
Klady Zápory

+ Výsuvný USB konektor

- Volná krytka USB konektoru

- Malá výdrž baterií

   
Cena přehrávače Cypose MT-600: 4390 Kč s DPH

(mp3store)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama