petice-mp3-prehravacu-s-kapacitou-256mb-do-5000-kc-cast-ii
Zábava Článek Pětice MP3 přehrávačů s kapacitou 256MB do 5000 Kč: část II

Pětice MP3 přehrávačů s kapacitou 256MB do 5000 Kč: část II | Kapitola 2

Kyselý Lukáš

Kyselý Lukáš

1. 4. 2005 00:00 29

Seznam kapitol

1. iRiver iFP- 790 a 890 2. CM-Tech CA-H70MT 3. CYPOSE Cypose I 4. Mpio Fy-400 5. Závěrečné srovnání

V minulém článku jsme se podívali na zub přehrávačům, které většinou můžeme zaškatulkovat do střední třídy. Dnes se pokusíme nabídnout to nejlepší, co lze nalézt v této kategorii, která příliš nezatíží peněženku. Konečně se na řadu dostala značka, která je zárukou hudební kvality. Tou není nikdo jiný než věhlasný iRiver. Jak uspěl v konkurenci jiných značek, snažících se zaujmout jeho místo, se dočtete v tomto článku.

Reklama
Pětice MP3 přehrávačů s kapacitou 256MB do 5000 Kč: část II
i Zdroj: PCTuning.cz


Krabice která se na přehrávač snaží nalákat

Když tento ,,válec" poprvé spatříte, snad ani nemáte dojem, že jde o MP3 přehrávač, ale spíše o jakýsi měřící přístroj. Opravdu se však v tomhle krasavci skrývá hodně muziky a ještě více zajímavých funkcí, ke kterým se dostaneme později.

 
Cm-tech zepředu

Vzhled a ovládání:

Je velice stylový o čemž svědčí už první fotografie. V průměru má hudební váleček 24 mm s délkou 88 mm a váhou 36 gramů (bez baterie). Na hliníku výrobci nešetřili a tak je celohliníkový plášť velmi kvalitní. Ovládání je šikovně vyřešeno pomocí dvou ,,polokoleček", které jsou umístěny na horní a dolní částí přehrávače, pokud se to tak dá nazvat. Dále už na přehrávači najdete jen tlačítka A-B, REC a Hold.

Displej a menu:

Grafický displej je vzhledem k tvaru přehrávače podlouhlejší, ale i tak je snadno čitelný. Pro milovníky barev je na výběr jeden ze sedmi odstínu, které můžete vidět na níže uvedených fotkách. Pokud se podíváte na fotky menu tak ty nehýří krásně zpracovanými ikonkami, přesto se v nich lehce orientuje.


Hlavní menu

Hudební funkce:

Zvuk byl poměrně čistý, ovšem při použití přiložených sluchátek působil poněkud dutě. Nejlepší kvality zvuku dosáhnete použitím předvolby rock, pokud vám však nevyhovuje, lze si ze zbylých režimů( Normal, Jazz, Pop, Classic) vybrat jiný podle své chuti.

ID3 tagy podporují češtinu, avšak na displeji se zobrazí pouze název skladby.

Nahrávání:

Přehrávač umí zakódovat přímo do MP3 jenom z externího zdroje. Na výběr je z hodnot od 32 kbit/s až po 128 kbit/s, což není mnoho ale při nejvyšší kvalitě je záznam použitelný.

Režim diktafonu se hodí k nahrávkám, které pořizujete na kratší vzdálenost, v opačném případě je zvuk hodně zkreslený.

Rádio:

Rádio není nejsilnější stránkou tohoto válečku. Má slabší příjem signálu a to jak v exteriérech tak i vnitřních prostorách. Další slabinou je automatické vyhledání vyhledání stanic. To sice stanice vyhledá, ovšem uložit si je pod jednotlivé předvolby, kterých může být až 15, si musíte sami.

Záznam z rádia taky není žádná velká sláva. Jednotlivé nahrávky se nekódují přímo do formátu MP3, ale v mono kvalitě do klasického WAW. Kraťoučkou ukázku záznamu si můžete přehrát tady.

Příslušenství:

Kromě samotného přehrávače v krabici nachází sluchátka, baterie, USB kabel, line-in kabel a manuál spolu s instalačním CD. Aby se přehrávač nošením na přiložené šňůrce nepoškrábal je přiložený i obal na přehrávač.

Spojení s PC:

Je dořešené k naprosté pohodlnosti. Po posunutí tlačítka open dojde k vysunutí USB konektoru. Pokud pak máte třeba USB porty vyvedené zepředu skříně, není nic pohodlnějšího než přístroj připojit rovnou bez přiloženého kabelu.


 

Výdrž baterií:

Nedá se říct, že CM-Tech vydrží ani dlouho ani krátce. Prostě tak akorát. Není to sice udávaných 12 hodin ale i námi zjištěných deset je dostačujících.

Přiložený software:

Nikoho neudiví, že je přiložený klasický správce souborů, ovšem program s názvem Text To Speech zase tak běžnou záležitostí není. Ten totiž dovoluje převádět psaný text na mluvené slovo a to pak uložit do MP3 formátu. Podporovány jsou ale jenom angličtina, japonština, čínština a korejština, takže pokud umíte některý ze zmíněných jazyků, můžete tuto funkci směle využívat.

Technické specifikace:

CM-TECH CA-H70MT

Interní paměť

256 MB

Formáty

MP3, WMA

Displej ano
Podsvětlení displeje ano (7 barev)
Upgrade Firmware ano
ID3 Tagy ano
Stromová adr. struktura ano
Ekvalizér ano
Zvýraznění basů ne
Režim diktafon ano
Linkový vstup ano
FM Tuner

ano

Kompatibilita

 Windows

Mass Storage Device ano
Rozhraní

USB 1.1

Napájení

 1x AAA baterie

Provozní doba

až 12 hodin

Rozměry

88 x 24 x 24 mm

Hmotnost

36 g(bez baterie)

Závěrečné hodnocení
Klady Zápory

+ Kvalitní zpracování

- Horší rádio

+ Výsuvný USB konektor

 

+ Text2speech

 
   
Cena přehrávače CA-H70MT: 3590 Kč s DPH

(mp3store)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama