partneri-intel-si-nyni-mohou-predobjednat-nove-haswell-celerony
Novinka Partneři Intel si nyní mohou předobjednat nové Haswell Celerony

Partneři Intel si nyní mohou předobjednat nové Haswell Celerony

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

4. 11. 2013 09:00 5

Do nynějška byly Celeron procesory posledními procesory Intel, které nebyly založeny na architektuře Haswell, což se nyní změní příchodem dvou nejnovějších modelů Celeron.

Reklama

V podstatě se jedná o tři modely, protože jeden model nového Celeronu bude k dispozici ve dvou variantách a to v normální a s nízkou spotřebou. První model byl nazván Celeron G1820 a jedná se o dual-core procesor s frekvencí 2,7 GHz, který využívá 2 MB vyrovnávací paměti a má podporu zapojení pamětí DDR3-1333. TDP tohoto procesoru činí solidních 54 W. Cena nového čipu se bude pohybovat kolem 47 €, tedy 1 200 Kč. Druhá varianta tohoto procesoru byla nazvána G1820T, u ní se dočkáme menšího taktu 2,4 GHz, zato energetická účinnost bude o něco vyšší a TDP by nemělo překročit 35 W.

Partneři Intel si nyní mohou předobjednat nové Haswell Celerony
i Zdroj: PCTuning.cz

Zbývá tedy už jen jeden model a ten byl označen jako Celeron G1830. Jedná se opět o dvoujádro s frekvencí o něco vyšší, konkrétně 2,8 GHz. Opět je procesor vybaven 2 MB cache paměti a má podporu zapojení DDR3-1333 RAM pamětí. Navržený tepelný výkon procesoru by měl být, stejně jako u slabšího kolegy, 54 W. Za vyšší výkon si ale zaplatíme o něco více, cena G1830 byla totiž stanovena na 59 euro, což je částka lehce přesahující 1 500 Kč. 

Všechny tři nové modely se pochlubí integrovanou GPU s frekvencí 1050 MHz. Procesory jsou bohužel určeny pouze pro OEM partnery, což znamená, že nebudou k dispozici pro samostatný prodej. 

Zdroj: Softpedia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama