p2p-site-maji-problem
Novinka P2P sítě mají problém

P2P sítě mají problém

Martin Stančík

Martin Stančík

30. 7. 2009 00:00 8

Známý americký právník včera prohlásil, že nastal čas, aby vláda dohlížela na společnosti, které poskytují služby jako je sdílení dat.  

Reklama


Právník s tím přišel po té, co se na peer-to-peer sítích objevila data FBI, čísla sociálního zabezpečení a lékařské zprávy. Edolphus Towns, který pracuje také pro vládu, řekl, že byl těmito posledními kauzami zděšen - data se poprvé objevila na síti LimeWire. Pro uživatele této sítě není také problém stáhnout si podrobná data o bezpečné místnosti prezidenta Obamy v Bílém domě. "Podle mne by měla nastoupit regulace tohoto odvětví," řekl Towns. "Za minulého prezidenta dělala Federální obchodní komise, že nic nevidí. Doufám, že nová administrativa k tomu bude přistupovat jinak."

P2P sítě mají problém
i Zdroj: PCTuning.cz

Towns také dodal, že bude spolupracovat s demokratickou stranou na legislativě, která by zakázala používá nezabezpečené otevřené sítě na všech vládních počítačích. "U citlivých vládních dat je to riziko prostě až příliš velké," řekl Towns, který se chce sejít se šéfem Federální obchodní komise (FOK) a navrhnout mu, aby nechal jednotlivé sítě prozkoumat. FOK se k tomu odmítla vyjádřit. Zakladatel LimeWire Mark Gorton bránil svou společnost s tím, že nejnovější verze softwaru je bezpečnější a více hlídá, co ten který uživatel sdílí s ostatními.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama