opera-11-10-co-nabizi-nova-verze
Software Novinka Opera 11.10 - co nabízí nová verze?

Opera 11.10 - co nabízí nová verze?

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

17. 4. 2011 16:00 6

Novinka mile překvapila vylepšením funkce Opera Turbo a podporou formátu WebP, který má časem nahradit JPEG. Drobných změn je však spousta.

Reklama

Téměř všechny oblíbené browsery se v poslední době dočkaly vydání nových verzí. Jinak tomu není ani v tomto případě a společnost Opera Software přichází s Operou verze 11.10, která se bude snažit zaujmout spoustou užitečných funkcí a vylepšení.

Opera 11.10 - co nabízí nová verze?
i Zdroj: PCTuning.cz

Po bleskové instalaci na první pohled zaujme nový „Rychlý přístup“, který je oproti dřívějšímu rozložení možné dynamicky upravovat podle počtu přidaných webů. Přibyla podpora formátu pro webovou grafiku od Google WebP, ten umožňuje zachování stejné kvality obrázku při menší datové velikosti. Datová úspora prý může dělat až 40% velikosti původního souboru.

Uživatelé s pomalým internetovým připojením jistě ocení vylepšení a zrychlení režimu „Opera Turbo“. Zrychlení bylo dosaženo také tím, že při kompresi obrázků dochází i k jejich konverzi do zmiňovaného formátu WebP. Oproti předchozí verzi podle Opery přináší o 22% větší úsporu dat.

Opera 11.10 - co nabízí nová verze?
i Zdroj: PCTuning.cz

Kontrolovat lze i zabezpečení pro jednotlivé servery

Změn se dočkal také emailový klient, kde byla zlepšena spolupráce s IMAP účty a nově umí v poště vyhledávat nejen slova, ale i celé věty. Pokud chcete novou Operu vyzkoušet, stahujte zde, nebo aktualizujte stávající.

Nepřehlédněte:

Zdroj: Opera

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama