nvidia-tegra-3-jako-zaklad-pro-pocitac-proc-ne-rekli-si-u-kontronu
Novinka nVidia Tegra 3 jako základ pro počítač? Proč ne, řekli si u Kontronu

nVidia Tegra 3 jako základ pro počítač? Proč ne, řekli si u Kontronu

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

13. 7. 2012 13:00 17

Německá firma Kontron AG vyvinula základní desku osazenou SoC Tegra 3, jež má schopnost přehrávat full HD video a řadu konektorů pro připojení periferií.

Reklama

KTT30/mITX s rozměry 17 cm x 17 cm má spotřebu menší jak 7 W a tím pádem odebírá zhruba stejně, jako leckterý spotřebič v klidovém stavu. Osazená Tegra 3 se skládá z 4+1 jádrového ARM Cortex-A9 taktovaného na 900 MHz a ULP (ultra low power) GeForce GPU. To zvládá hardwarovou akceleraci H264 MPEG-4 videa.

nVidia Tegra 3 jako základ pro počítač? Proč ne, řekli si u Kontronu
i Zdroj: PCTuning.cz

Skrze rozhraní HDMI 1.4a si potenciální kupci mohou vychutnat video v rozlišení 1920 x 1080 a pomocí LVDS (Low-voltage differential signaling) dokonce 2048x1536 při 18 bitové barevné hloubce. Naráz je ke KTT30/mITX možné připojit až tři monitory.

Zařízení je vhodné i pro profesionály, protože obsahuje dvojici sériových RS232 portů používaných pro speciální účely. Z další bohaté výbavy jmenujme konektor pro gigabitový ethernet, S/PDIF, 3G modul společně se socketem pro SIM kartu, dvě USB 2.0, jedno micro USB, dva sloty pro SD karty a jeden bootovatelný eMMC slot.

Na KTT30/mITX, které je vybavené také 2 GB DDR3L pamětmi,  lze nainstalovat linuxové distribuce pro ARM včetně Androidu a Chrome OS a pravděpodobně také budoucí Windows 8 RT.

Zdroj: techpowerup

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama