nokia-lumia-920-se-podivala-do-stratosfery
Novinka Nokia Lumia 920 se podívala do stratosféry

Nokia Lumia 920 se podívala do stratosféry

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 12. 2012 16:00 3

Malý krok pro lidstvo, velký krok pro platformu Windows Phone 8 a výrobce Nokia. Finský prodejce spotřební elektroniky Verkkokauppa přišel se zajímavým experimentem, jehož cílem bylo vyzkoušet odolnost Lumie 920. Telefon se stal nákladem balónu naplněného héliem, který vystoupal až do výše 19 mil, tedy přes 30 kilometrů.

Reklama

Lumia 920 byla připevněna v malém kontejneru. Po celou dobu letu byly aktivní GPS moduly a také připevněná kamera, která stoupání a i následný pád zaznamenávala. Mobil strávil více než 27 minut v teplotách pod bodem mrazu. Balon se na své cestě dostal do trojnásobné výšky, než v které běžně létají dopravní letadla.

Telefon byl po dopadu na zem naštěstí opět nalezen. „Když jsme ho našli, vypadal jako nový a fungoval bez sebemenších problémů,“ uvedl tým zaměstnanců Verkkokauppa. Zakrátko do vesmíru poslal také druhou Lumii 920. Tu se však už nalézt nepodařilo. Firma proto nabízí odměnu 1000 euro každému, kdo telefon najde a vrátí jim ho.

Mobil ale spadl s největší pravděpodobností do jednoho z jezer v provinci Jižní Karélie. Poslední známé GPS souřadnice naznačují, že by se mohl nacházet pod vodou. Pokud se ho chcete vydat hledat, nezapomeňte si vzít s sebou výbavu na potápění.

Nokia Lumia 920 se podívala do stratosféry
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Phone Arena

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama