nektere-desky-s-cipsety-z68-nebudou-vyuzivat-vsech-jeho-novinek-chybi-jim-graficke-vystupy
Novinka Některé desky s čipsety Z68 nebudou využívat všech jeho novinek, chybí jim grafické výstupy

Některé desky s čipsety Z68 nebudou využívat všech jeho novinek, chybí jim grafické výstupy

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

3. 5. 2011 06:00 3

Konkrétně se jedná například o využití grafického jádra uvnitř procesoru, tedy nepřítomnost videovýstupů na základní desce.

Reklama

Nový čipset Z68 kombinující P67 a H67 oficiálně vyjde už příští týden. Ne všichni výrobci ale budou dělat desky, které využijí všechny funkce čipsetu. Připomeňme si, že z čipsetu P67 si bere možnost taktování procesorů a z H67 pak vyvedení obrazu přes videovýstupy a využít tak integrované grafické jádro plus ještě využití SSD disku jako obrovskou cache paměť, technologie Intelem nazvaná Smart Response.

Některé desky s čipsety Z68 nebudou využívat všech jeho novinek, chybí jim grafické výstupy
i Zdroj: PCTuning.cz

Právě využití grafického jádra pro vyvedení obrazu je potřeba pro zprovoznění Lucid Virtu nebo nVidia Synergy. Technologie Lucid Virtu jednoduše v nečinnosti vypíná dedikovanou grafickou kartou a nechá vše na IGP v procesoru, díky čemuž šetří spotřebovanou energii. Kvůli tomu musíte mít monitory připojené na výstupy z desky. Pokud zde žádné nejsou, máte smůlu.

Co tedy nový čipset na deskách bez grafických výstupů nabízí nového? V podstatě pouze již zmíněnou technologii Smart Response, díky které může být systém zase o něco rychlejší. Můžete si také procesor i grafickou část přetaktovat, u IGP to ale moc velký význam mít nebude. Pokud tedy pokukujete po nějaké desce s čipsetem Z68 a chcete využít právě třeba Lucid Virtu, dávejte pozor, zda-li jí náhodou nechybí výstupy. Více informací se dočkáte v recenzi Zdeňka Obermaiera příští týden, který již Lucid Virtu a Intel Smart Response Technology pilně testuje.

Nepřehlédněte:

Zdroj: Nordic Hardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama