Nejlepší indie hry novodobé éry
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Nejlepší indie hry novodobé éry

Nejlepší indie hry novodobé éry | Kapitola 6

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

9. 7. 2014 03:00 10

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Hotline Miami, Don't Starve, The Swapper 3. Divinity: Original Sin, FTL, Shadowrun Returns 4. World of Goo, Outlast, Antichamber 5. Limbo, Machinarium, Torchlight 2
6. Gemini Rue, Trine, Terraria 7. Gunpoint, Brothers, Bastion 8. Orc´s Must Die, Braid, Broken Age 9. The Walking Dead, Minecraft

Indie neboli nezávislé hry se v poslední době dostaly do popředí zájmu. Objevily se mezi nimi i prodejní trháky, které s postupem času přerostly v naprostý fenomén. A najdete i spoustu zajímavých her, které se nebály inovovat, nebo se do našich srdcí zapsaly hlubokým příběhem. Indie scéna je zkrátka zajímavá a tolik odlišná od recyklovaných áčkových titulů, takže jsme se tentokrát zaměřili právě na ní.

Reklama

Gemini Rue

Vývojářské studio Wadjet Eye Games se proslavilo svými maximálně logickými adventurami s opravdu uvěřitelnými a zbytečně nepřeplácanými rozhovory a ani Gemini Rue z jejich zajetého standardu nevystupuje, a to i přestože je zasazena do sci-fi prostředí. V něm se setkávají dva naprosto odlišní muži, kteří postupně odkrývají svět, v němž život nemá žádnou hodnotu a bují v něm volný trh s identitami. Netřeba dodávat, že pro nesourodou dvojici se v něm nakonec najde vyšší poslání.

Nejlepší indie hry novodobé éry
i Zdroj: PCTuning.cz

Trine

Výborná fyzikálně založená logická hra, v níž musíte k řešení úkolů a tudíž i k dalšímu postupu hrou využívat tří rozdílných charakterů s různými schopnostmi a dovednostmi. Pokračování hry s názvem Trine 2 pak bylo možná ještě lepší, než původní díl, ale znáte to – první láska nerezaví.

Nejlepší indie hry novodobé éry
i Zdroj: PCTuning.cz

Terraria

Další 2D stavebnice našeho výběru, která vás na rozdíl od fujtajblíků nechá stavět klasické konstrukce a potažmo i objekty, ze zcela běžných surovin jako je dřevo, kámen, kov atd. Tyto suroviny si přitom budete muset před stavbou sami nasekat, natěžit a i jiným způsobem připravit. K tomu si připočítejte občasný souboj s divokou zvěří, nebo nápaditým bossem a máte dobrodružství, kterému nic nechybí.

Nejlepší indie hry novodobé éry
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama