Nejlepší indie hry novodobé éry
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Nejlepší indie hry novodobé éry

Nejlepší indie hry novodobé éry | Kapitola 5

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

9. 7. 2014 03:00 10

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Hotline Miami, Don't Starve, The Swapper 3. Divinity: Original Sin, FTL, Shadowrun Returns 4. World of Goo, Outlast, Antichamber 5. Limbo, Machinarium, Torchlight 2
6. Gemini Rue, Trine, Terraria 7. Gunpoint, Brothers, Bastion 8. Orc´s Must Die, Braid, Broken Age 9. The Walking Dead, Minecraft

Indie neboli nezávislé hry se v poslední době dostaly do popředí zájmu. Objevily se mezi nimi i prodejní trháky, které s postupem času přerostly v naprostý fenomén. A najdete i spoustu zajímavých her, které se nebály inovovat, nebo se do našich srdcí zapsaly hlubokým příběhem. Indie scéna je zkrátka zajímavá a tolik odlišná od recyklovaných áčkových titulů, takže jsme se tentokrát zaměřili právě na ní.

Reklama

Limbo

Plošinovka Limbo se do naší paměti zapsala působivým černobílým světem, v němž se malý chlapeček vydává na pomoc své kamarádce. Přitom musí skákat přes překážky a řešit logické zádrhely, jejichž obtížnost je nastavena tak akorát, abyste se u nich zahřáli, ale přitom nezasekli a hra tak bez větších záseků plynula pořád dál. Autoři hry Limbo nyní pracují na plošinovce s názvem Inside, která vypadá možná ještě nadějněji než jejich debut. Vyjít by měla někdy během příštího roku.

Nejlepší indie hry novodobé éry
i Zdroj: PCTuning.cz

Machinarium

Do posledního detailu vypiplaná adventura od českých tvůrců z Amanity Design. Hlavní postavou je malý robůtek, kterého vyvezl sběrný vůz na planetu, kam se sváží vesmírný odpad. Cílem hry je samozřejmě dostat robůtka do bezpečí, přitom však budete muset splnit spoustu dílčích úkolů včetně poražení místního mafiánského spolku, koncertování se zdejší hudební skupinou nebo starost o domorodé důchodce. I přestože je Machinarium zasazeno na poměrně nehostinné až pošmourné místo, dokáže vás pohladit po srdci. Ostatně vyzkoušejte sami, na stránkách hry se nachází její demo.

Nejlepší indie hry novodobé éry
i Zdroj: PCTuning.cz

Torchlight 2

  • Datum vydání: 20. září 2012
  • Žánr: akční RPG, diablovka
  • Vývojář: Runic Games
  • Stránka hry: http://www.torchlight2game.com/

Vypadá to jako Diablo, hraje se to jako Diablo a vlastně to je Diablo, jenom jinak pojmenované. Na hře totiž pracovali tvůrci původního Diabla a jejich rukopis je cítit na každém kroku. Pokud máte tento typ her rádi, pravděpodobně už jste u Torchlight 2 (a jeho předchozího dílu) nějaké to tlačítko myši klikáním oddělali, vás ostatní odkazujeme na stránku hry, kde je zdarma k dispozici hratelné demo.

Nejlepší indie hry novodobé éry
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama