mwc-2014-sony-vyvinulo-chytry-naramek-nazvany-smartband
Novinka MWC 2014: Sony vyvinulo chytrý náramek nazvaný SmartBand

MWC 2014: Sony vyvinulo chytrý náramek nazvaný SmartBand

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

26. 2. 2014 12:00 1

V rámci MWC 2014 si Sony, kromě odhalení nových chytrých telefonů a tabletů, udělalo prostor i k představení nového produktu z třídy tzv. nositelných zařízení, které jsou hitem posledních dní.

Reklama

Tímto zařízením je SmartBand SWR10. Už z názvu Vám je jistě jasné, že se jedná o jakýsi "chytrý náramek", který plní některé funkce stále populárnějších chytrých hodinek. Tento náramek lze, na rozdíl od chytrých hodinek, nosit celý den a to včetně noci. 

MWC 2014: Sony vyvinulo chytrý náramek nazvaný SmartBand
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Zařízení je navrženo tak, aby se stalo vaším každodenním pomocníkem, o čemž svědčí i to, že je vodotěsné. Zařízení je vybaveno microUSB portem, pomocí něhož lze náramek nabíjet. Spárovat s chytrým telefonem ho potom lze pomocí NFC přes Bluetooth. Zařízení samozřejmě spolupracuje výhradně s produkty Sony, k čemuž je potřeba nainstalovat speciální aplikaci. 

MWC 2014: Sony vyvinulo chytrý náramek nazvaný SmartBand
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Aplikace, která slouží ke správě zařízení, umožňuje vytvářet záznamy o vašich aktivitách (například krokoměr) a umožňuje také ovládání funkcí jako je přehrávač hudby přímo z ruky. Současně může také sledovat váš spánkový cyklus, počet spálených kalorií nebo zaznamenávat místa, která jste navštívili. Zároveň vás náramek může, stejně jako chytré hodinky, informovat o obdržených zprávách, telefonních hovorech, tweetech apod. Tyto akce jsou indikovány za pomocí vibrací. 

SmartBand SWR10 by měl být k dostání po celém světě od začátku března. Zpočátku bude možné zakoupit náramek pouze s černou barvou. Postupem času by se ale měly objevit i varianty jiných barev. Sony také plánuje speciální edici ke světovému poháru FIFA 2014. Na cenu tohoto nevšedního produktu si pravděpodobně budeme muset počkat až do samotného vydání. 

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama