microsoft-kupuje-yammer-za-24-miliard-korun
Novinka Microsoft kupuje Yammer za 24 miliard korun

Microsoft kupuje Yammer za 24 miliard korun

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 6. 2012 10:30 2

Americký softwarový gigant Microsoft koupí sociální síť Yammer v hotovosti. Cena by se měla podle dostupných informací pohybovat ve výši jedné 1,2 miliardy dolarů, tedy v přepočtu asi 24,8 miliardy korun.

Reklama

V oficiálním prohlášení pak stojí, že se Yammer stane součástí divize MS Office, kterou řídí Kurt DelBene. Microsoft se touto akvizicí dostane zase o něco blíže náročné korporátní klientele.

Firma Yammer, která spustila stejnojmennou sociální službu v roce 2008, nabízí firmám služby a software, které jim pomádají při vytváření jejich privátních sociálních sítí. Velký důraz je kladen zejména na bezpečnost a soukromí, čemuž takový Facebook nemůže ani zdaleka konkurovat.

„Akvizice Yammeru podtrhuje náš dřívější závazek, tedy dodávat technologie, které podniky potřebují a lidé milují,“ uvedl Steve Ballmer, generální ředitel společnosti Microsoft.

Yammer dnes využívá kolem pěti milionů soukromých uživatelů, včetně 85 procent podniků zahrnutých v posledním vydání prestižního žebříčku Fortune 500.

Microsoft kupuje Yammer za 24 miliard korun
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama