microsoft-a-open-source
Novinka Microsoft a open-source?

Microsoft a open-source?

Martin Stančík

Martin Stančík

12. 9. 2009 00:00 5

Microsoft pokračuje ve svých prohlášeních o lásce k open-source.  

Reklama

Microsoft tvrdí, že má rád open-source - no, jen do té doby, než začne ohrožovat Windows. V poslední době na sebe softwarový gigant strhl kritiku kvůli tréninku zaměstnanců amerického řetězce s elektronikou Best Buy, kteří měli vychvalovat Windows namísto Linuxu. To však Microsoftu nebrání v jeho vlastních snahách o tvorbu open-source.

Microsoft a open-source?
i Zdroj: PCTuning.cz

Po schválení formátu XML jako oficiálního standardu Microsoft spouští Codeplex Foundation, novou open-source organizaci, kterou bude sponzorovat. Jejím prezidentem se stane Sam Ramji, který kvůli tomu odejde ze softwarového gigantu. V rámci konferenčního telefonátu s reportéry Ramji řekl, že Microsoft se bude prostřednictvím organizace snažit dostat open-source do "mainstreamu," mezi lidi.

Microsoft a open-source?
i Zdroj: PCTuning.cz

"Pokud se podíváme na naši strategii u open-source (OS), věc se má tak, že tuto nevytváříme v jedné malé kanceláři uvnitř Microsoftu - OS je důležitou součástí mnoha našich produktových skupin a strategií.," napsal Bill Hilf z Microsoftu na blogu. Ramji bude také dohlížet na projekt Windows Azure, které byly představeny před nedávnem.
 

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama