microsoft-a-news-corp-se-na-spolupraci-zatim-nedohodli
Novinka Microsoft a News Corp. se na spolupráci zatím nedohodli

Microsoft a News Corp. se na spolupráci zatím nedohodli

Martin Stančík

Martin Stančík

2. 12. 2009 08:07 1

Rozhovory mezi Microsoftem a společností News Corp. o možném stažení článků druhé jmenované firmy z Googlu, zatím uvázly na mrtvém bodě.  

Reklama

Před nedávnem jsme vás informovali o tom, že giganty News Corp. a Microsoft jednají o možné spolupráci, která by měla poškodit Google. Spekulovalo se o tom, že Microsoft by News Corp. finančně kompenzoval vymazání jejích webových stránek z indexu Googlu. Podle nových informací mají sice obě společnosti stejné zájmy, avšak na finanční stránce se nedohodly. Celý problém je v tom, že šéf News Corpu Rupert Murdoch chce zpoplatnit obsah na svých stránkách - nelíbí se mu, že jej jeho dceřinné společnosti nabízejí zadarmo a Google na tom díky reklamě zobrazující se v jeho vyhledávači při hledání článků profituje.

Microsoft a News Corp. se na spolupráci zatím nedohodli
i Zdroj: PCTuning.cz

Murdoch včera oznámil, že web jeho Wall Street Journalu má v současné době již jeden milion předplatitelů a dodal, že nesouhlasí s těmi, kteří tvrdí, že za obsah na internetu platit nebudou. "Věřím, že budou," řekl včera Murdoch před americkou obchodní komisí, která vedla slyšení o budoucnosti žurnalistiky na internetu. O možné spolupráci s Microsoftem se Murdoch nevyjádřil a mluvčí News Corp. i Microsoftu se k ní odmítli vyjádřit. Podle společnosti comScore měl Google v září na americkém trhu s vyhledávači 65% podíl, zatímco Microsoft drží 10%.

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama