mark-zuckerberg-udajne-nejoblibenejsim-muzem-na-blizkem-vychode
Novinka Mark Zuckerberg údajně nejoblíbenějším mužem na Blízkém východě

Mark Zuckerberg údajně nejoblíbenějším mužem na Blízkém východě

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 3. 2011 13:30 7

Přesvědčen o tom je americký senátor John McCain, který si rovněž pochvaluje, jakou roli hrají sociální média při demonstracích proti despotickým vládcům.

Reklama

John McCain, americký republikánský politik a senátor za stát Arizona, si myslí, že Mark Zuckerberg patří na Blízkém východě k nejpopulárnějším osobnostem. Během konání konference vlivného institutu Brookings Institution si McCain pochvaloval, jakou důležitou roli hrály sociální sítě během demonstrací v Tunisku, Egyptu a Libyji.

„Hrdinou číslo jedna v Tunisku je muž jménem Mark Zuckerberg,“ uvedl McCain pro list Los Angeles Times.

McCain dále zmínil příběh mladého muže s nímž se setkal během protestů v Egyptě. Mladík svírající v ruce své Blackberry údajně povídal: „Za dvě hodiny můžu na náměstí dostat 200 000 lidí“.

Tohle celé je jen začátek. „Egypt je srdcem a duší arabského světa,“ řekl McCain a pokračoval: „To, co se stalo v Egyptě, bude mít zcela zásadní vliv na to, co se odehraje ve zbytku regionu“.

S rostoucím vlivem sociálních sítí se pak koncem měsíce vyrojily spekulace, že saúdský král Abdulláh údajně nabídl 150 miliard dolarů za koupi sociální sítě Facebook, aby zamezil případným koordinacím protestů v zemi.

Mark Zuckerberg údajně nejoblíbenějším mužem na Blízkém východě
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama