maingear-uvadi-na-trh-male-herni-pc-spark
Novinka MAINGEAR uvádí na trh malé herní PC SPARK

MAINGEAR uvádí na trh malé herní PC SPARK

Martina Lipertová

Martina Lipertová

3. 8. 2014 10:00 3

Cenami ověnčená společnost MAINGEAR, která se zabývá sestavováním počítačových systémů včetně stolních počítačů a notebooků, uvádí na trh malý počítač SPARK, jemuž byla na CES 2014 udělena cena "Popular Science Product of the Future" (produkt populární vědy budoucnosti). SPARK je určen pro počítačové hráče a nadšence, kteří ocení vysoký výkon a funkce pro úsporu energie.

Reklama

SPARK od MAINGEARu je malý počítač, který váží méně než půl kila a pohodlně se vám vejde do dlaně. Počítač bude dodáván v typické červeno-černé barvě, snadno jej můžete umístit třeba pod televizi v obýváku, nebo si ho vzít s sebou ke kamarádovi.

MAINGEAR uvádí na trh malé herní PC SPARK
i Zdroj: PCTuning.cz

Uvnitř krabičky se nachází čtyřjádrový čip APU AMD A8-5557M běžící na 2,1 až 3,1 GHz, který je doplňuje grafika Radeon R9 M275X se 2 GB paměti GDDR5. 

SPARK může být vybaven až 16 GB RAM DDD3 na frekvenci 1600 MHz, má 4 porty USB 3.0 a jeden slot mSATA pro SSD disk s kapacitou až 512 GB. Vedle toho v něm najdete 2,5" pozici pro připojení pevného disku nebo SSD s rozhraním SATA 6 Gbps, Wi-Fi 802.11ac a Bluetooth 4.0. Nakonec pak nechybí rozhraní HDMI a DisplayPort.

MAINGEAR uvádí na trh malé herní PC SPARK
i Zdroj: PCTuning.cz

Počítač bude dodáván s předinstalovaným Windows 7, či Windows 8.1, nebo bez operačního systému, připravený pro nainstalování např. Steam OS. Bez OS vás mini SPARK vyjde na 699 dolarů, k čemuž budete odměněni 4 hrami od AMD v celkové hodnotě 200 dolarů. 

Více informací o počítači SPARK najdete na stránkách MAINGEARu, kde si můžete sestavit svou vlastní konfiguraci SPARKu a obejdnat si ji. 

Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama