letni-olympijske-hry-se-budou-vysilat-v-rozliseni-8k
Novinka Letní olympijské hry se budou vysílat v rozlišení 8K

Letní olympijské hry se budou vysílat v rozlišení 8K

Mirek Kočí

Mirek Kočí

10. 3. 2016 12:00 8

Letos nás čekají letní olympijské hry v Rio de Janeiru, které nabídnou maximum ze sportu, ale zároveň jsou velkou příležitostí i pro různé výrobce, kteří během jejich konání mohou otestovat moderní technologie.

Reklama

Podle serveru Advanced Television, který se odvolává na informace Olympic Broadcasting Services, bude část sportovních přenosů natáčena v rozlišení 8K, tedy 7 680 × 4 320 pixelů. Celkově by v této kvalitě mělo být pořízeno asi 130 hodin záznamu (kromě zahajovacího a závěrečného ceremoniálu i přenosy z atletiky, plavání, basketbalu, fotbalu, juda a v menší míře z ostatních sportů), přičemž kromě brilantního vizuálního zážitku je zmiňován i špičkový zvuk, a to díky 22kanálové technologii.

Nutno dodat, že přenosy ve standardu 8K „Super-Hi Vision“ se mají vysílat pouze v Japonsku. Je však otázka, pro koho budou vlastně určeny, protože majitelů TV s podporou 8K je jako šafránu. A není se moc čemu divit, na trhu je zatím pouze jeden model od Sharpu, navíc s cenovkou přesahující sto tisíc eur. Vybraná sportovní klání budou natáčena také prostřednictvím 360 ° kamery, i tohoto nadstandardu si však užijí pouze Japonci.

Zdroj: AT

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama