kapesni-konzole-psp-go-je-mrtva-potvrdilo-sony
Novinka Kapesní konzole PSP Go je mrtvá, potvrdilo Sony

Kapesní konzole PSP Go je mrtvá, potvrdilo Sony

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 4. 2011 10:30 4

Spekulace byly potvrzeny. PSP Go je od nynějška mrtvým hardwarem. Po necelých dvou letech na trhu byla pozastavena jeho výroba a čeká se na doprodání zásob.

Reklama

Společnost Sony minulý týden pozastavila výrobu své kapesní konzole PSP Go. Informovala o tom ve zprávě na serveru Eurogamer, kde potvrdila, že čeká, až se doprodají zásoby naskladněné v obchodech. Nejedná se o překvapivé rozhodnutí. Uvážíme-li totiž, že konzole se od svého uvedení na trh potýkala s malým zájmem uživatelů a nepomohla jí ani sleva, není se čemu divit.

U PSP Go se ukázalo, že hráči stále nejsou připraveni na digitální distribuci her.  Příznivci japonského koncernu momentálně čekají na uvedení nástupce s označením NGP (z anglického Next Generation Portable). Ten bude mít 5“ OLED displej s rozlišením 960 × 544 px a poměrem stran 16:9.

Nepřehlédněte:

Kapesní konzole NGP je prakticky mrtvá, proti iPhonu nemá šanci

V přístroji bude tepat čtyřjádrový procesor ARM Cortex-A9, o grafiku bude postaráno díky jádru PowerVR SGX543MP4+. Na trhu bude dostupný až koncem roku, tedy se o tomto termínu alespoň diskutuje. Už nyní se ale najdou tací, které mu prorokují neúspěch.

Nemůžeme nevzpomenout vyjádření šéfa Ngmoco, Neila Younga, který si myslí, že NGP je prakticky mrtvé už nyní. Odvolává se na to, že neuspěje v konkurenci zařízeních Apple a jeho internetového obchodu App Store. Ten totiž nabízí celou řadu kvalitních titulů, které jsou levné anebo úplně zdarma.

Kapesní konzole PSP Go je mrtvá, potvrdilo Sony
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Eurogamer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama