jak-rychle-jsou-karty-s-fermi
Novinka Jak rychlé jsou karty s Fermi?

Jak rychlé jsou karty s Fermi?

Michal Kleman

Michal Kleman

26. 1. 2010 09:00 24

 V březnu (Marec) "to" konečně praskne - bude ATI opravdu jen zírat závistí? nVidia nám poskytla malou nápovědu při odhadování odpovědi na tuto otázku.

Reklama

nVidia v některých prezentacích uvádí, že nové jádro GF100 je v jistých operacích (tessallace, práce s geometry shadery atd.) i víc, než 5x výkonnější než Radeon HD5870 (tyto informace najdete například ve článku Z. Obermaiera "nVidia GF100 se představuje"), v benchmarku však nVidia demonstruje "jen" 1,6 násobný herní výkon oproti Radeonu HD5870, jaké výsledky mají redaktoři serveru Hexus?

Bohužel, testy nejsou nijak rozsáhlé - ba dokonce by šly označit za neslušně neobjektivní, avšak s množstvím informací, které máme, nám tyto výsledky musí stačit. Ve hře Far Cry 2 proti sobě byly postaveny dvě grafické karty - předprodukční karta s čipem Fermi a GeForce GTX285. Za 51 vteřin hry vykreslila starší karta 2567 snímků, Fermi pak celkem 4285, průměrný framerate první karty byl 50,32 FPS, Fermi zvládala vykreslit 84,05 FPS. Grafická karta s jádrem Fermi byla tedy o 67% výkonnější.

Jak rychlé jsou karty s Fermi?
i Zdroj: PCTuning.cz
Jak rychlé jsou karty s Fermi?
i Zdroj: PCTuning.cz

Vezmeme-li v potaz výsledky z našich měření, při testování Radeonu HD5870 byla karta od ATI ve hře Far Cry 2 cca 1,48x rychlejší, než GeForce GTX285. Z tohoto ryze spekulativního a předběžného hlediska by se dalo říct, že co se hraní týče, Fermi nemusí být tak nutně velká výhra nVidie, zvláště při zprávách o spotřebě, která má přesáhnout 200W.

Podle Hexus a Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama