intel-pracuje-na-levnejsich-bay-trail-procesorech-pro-tablety
Novinka Intel pracuje na levnějších Bay Trail procesorech pro tablety

Intel pracuje na levnějších Bay Trail procesorech pro tablety

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

25. 1. 2014 10:00 1

Intel sice už některé Bay Trail procesory, nebo spíše SoC, které jsou určeny pro low-end PC, notebooky a tablety, představil. Přesto nyní pracuje na ještě levnějších modelech, určených přímo pro tablety.

Reklama

Server padnews.cn informuje o tom, že bychom se těchto čipů měli v tabletech dočkat již v první polovině tohoto roku. Informace pochází od odběratele Emdoor, který má sídlo v Hong Kongu. Ceny tudíž patří k jejich tabletům, u nás budou obdobné tablety pravděpodobně o něco dražší a budou se prodávat také pod jinou značkou. Ale vraťme se k tomu, co nás čeká. 

Intel pracuje na levnějších Bay Trail procesorech pro tablety
i Zdroj: PCTuning.cz

Ještě v prvním čtvrtletí tohoto roku by se měly objevit dva nové Atomy s označeními Z3745D a Z3770E. Ty by měly být určeny do zařízení s cenovkou 149 – 199 dolarů, tedy do tabletů v cenové relaci od 3 000 do 4 000 Kč. 

Později by měl být vydán i další Atom Z3775D, který bude určen výhradně pro větší tablety s úhlopříčkou o velikost 10,1" a větší a s cenovkou nad 200 dolarů (4000 Kč). Čipu bychom se měli dočkat i u dual-boot zařízení s Windows 8.1 a Android. V druhém čtvrtletí by potom měly spatřit světlo světa také Atomy Z3735F a Z3735G, kterými by měly být osazeny levné menší tablety s cenou do 149 dolarů (3 000 Kč).

Intel pracuje na levnějších Bay Trail procesorech pro tablety
i Zdroj: PCTuning.cz

Shrnuto a podtrženo, v příštím pololetí se můžeme těšit na výrazně levnější tablety, vybavené většinou čtyřjádrovými SoC řady Bay Trail od Intel. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama