intel-pod-palbou
Novinka Intel pod palbou

Intel pod palbou

Martin Stančík

Martin Stančík

4. 11. 2009 19:43 7

Státní zástupce ve městě New York dnes nařkl Intel z protiprávního jednání v rámci kterého společnost měla vydírat výrobce PC, aby používali její produkty.  

Reklama


V prohlášení Andrew Cuomo uvádí, že podle důkazů Intel uzavíral dohody s výrobci počítačů, které buď podplácel, nebo jim vyhrožoval, že s nimi přeruší spolupráci, nebudou-li používat jeho čipy. Cuomo tak předal celou věc antimonopolnímu úřadu. "Jednání Intelu nejenže poškodilo konkurenci, nýbrž i zákazníky, kteří byli okradeni o lepší produkty za nižší ceny. Tyto ilegální praktiky musejí skončit a na trhu musí být opět nastolena rovnováha," stojí v prohlášení.

Intel pod palbou
i Zdroj: PCTuning.cz

Mluvčí Intelu pro Wall Street Journal řekl, že se společnost proti nařčením bude bránit a že "podání stížnosti pana Cuoma neposlouží ani zákazníkům, kteří samozřejmě těží z těch nejlepších možných cen na trhu a čím dál dokonalejších produktů, ani nikomu jinému." Podle Cuoma se Intel nyní snaží zbavit důkazů tím, že maže úplatky z listin a kamufluje řeč použitou v materiálech tak, aby působila mnohoznačně. Intel měl ilegálně ovlivňovat trh ve spolupráci s Dellem, HP, a IBM.
 

Zdroj: ZDNet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama