ice-xpc-slozte-si-svuj-tablet-notebook-ci-osobni-pc
Novinka ICE xPC – složte si svůj tablet, notebook či osobní PC

ICE xPC – složte si svůj tablet, notebook či osobní PC

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

16. 1. 2014 13:00 2

Společnost ICE vyvinula nový, miniaturní, modulární počítač, označený jako xPC, který může posloužit jako PC, tablet, notebook či herní konzole. 

Reklama

XPC lze považovat za komplexní PC řešení, které má velikost chytrého telefonu a které by mělo nabídnou výpočetní výkon průměrného stolního počítače. ICE xPC váží zhruba 100 g, díky čemuž je velice mobilní a lze ho snadno přenášet. Samotný PC modul je možné "zasunout" do dokovacích stanic, které reprezentují periferie a které z PC mohou udělat plnohodnotný tablet, notebook, desktopový počítač nebo herní zařízení. Zjednodušeně se tedy jedná o 4-in-1 zařízení.

ICE xPC – složte si svůj tablet, notebook či osobní PC
i Zdroj: PCTuning.cz

Teď k samotným specifikacím. XPC je vybaveno základní deskou osazenou čtyřjádrovým procesorem Intel Atom (Bay Trail) v kombinaci se 4 GB RAM pamětí. Vnitřní kapacita zařízení je zajištěna pomocí SSD disků. K dispozici budou kapacitní varianty od 64 do 128 GB. Mezi další funkce patří například Wi-Fi standardu 802.11 b/g/n, Bluetooth, akcelerometr a fotoaparát.

ICE xPC – složte si svůj tablet, notebook či osobní PC
i Zdroj: PCTuning.cz

Cena ICE xPC začíná na 259 dolarech. Za tyto peníze dostanete samotné xPC, na které si budete nuceni nainstalovat operační systém nebo si za jeho předinstalování připlatit, a ICE xAdapter, který poslouží jako běžné stolní Mini-PC nebo jako HTPC. Za další příslušenství, kterým je xPad adaptér, sloužící k transformaci do tabletu, nebo klávesnici xKeyboard, která společně z xPad poslouží jako notebook, si budete muset připlatit.

Zařízení by mělo být k dostání přibližně začátkem léta. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama