hlasitost-sluchatek-limitovana-zakonem
Novinka Hlasitost sluchátek limitována zákonem

Hlasitost sluchátek limitována zákonem

Michal Kleman

Michal Kleman

30. 9. 2009 00:00 9

 MP3 přehrávače jsou snad nejčastěji prodávaným elektronickým zařízením. Krom toho, že nám často poskytují zábavu nám však také ničí zdraví.

Reklama

Téměř každý člověk, kterého potkáte na ulici, na úřadě, v prostředku MHD má v uších "pecky", nebo na uších sluchátka a poslouchá hudbu. Často se však stává, že hudbu cizího člověka můžete slyšet o několik sedadel dál, mnozí (a zvláště mladí) lidé si neuvědomují, že velice silný hluk jim může trvale ublížit. 125dB takto silným hlukem určitě je a najde se nejeden posluchač, který si svou hudbu "na tomto (zvukovém) levelu" užívá.

Hlasitost sluchátek limitována zákonem
i Zdroj: PCTuning.cz

Nařízení Evropské Unie chce omezit maximální zvukový výkon MP3 přehrávačů na 80dB, což je míra hluku, která vás bude obtěžovat například na hlučné ulici. Výkonnější MP3 přehrávače s kvalitními sluchátky v součastnosti dosahují hlučnosti vzlétajícího letadla, tedy 120-130dB.

Pro ty, kteří rádi trestají svá ouška vysokým hlukem je však ještě naděje - legislativa EU nařizuje, aby defaultní maximální hlasitost byla 80dB. Většina výrobců MP3 přehrávačů tak omezí maximum softwarově, pravděpodobně tedy nebude problém SW přehrát a omezení se zbavit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama