gtx-460-od-galaxy-se-zahadnym-portem-odhalena
Novinka GTX 460 od Galaxy se záhadným portem odhalena

GTX 460 od Galaxy se záhadným portem odhalena

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

28. 9. 2010 08:00 4

Galaxy se pustila do netradiční grafické karty. Neponese totiž pouze grafické jádro, ale také mini-USB konektor na zadním panelu a mini-PCIe konektor na místě GPU.

Reklama

Každý výrobce se snaží, aby jeho produkt byl co nejvíce atraktivní, víceúčelový a podobně. Nedávno se na internet dostaly fotky připravované karty, která byla popisována jako karta se záhadným portem. Nyní už se ví víc a my se o informace podělíme.

Galaxy pracuje na grafické kartě, která bude velikostně stejná jako GTX 480. Karta ponese jádro GTX 460 s 336 CUDA cores a dvojnásobné množství paměti oproti základnímu modelu. Té bude rovné 2 GB na 16 paměťových modulech, 8 z každé strany. Jádro se vším ostatním je posunuté na pravou polovinu grafické karty, čímž vzniklo na levé straně poměrně hodně místa. Právě tam v Galaxy zasadili mini-PCIe port, který běží rychlostí 500 MB/s, a do kterého můžete připojit například SSD disk.

GTX 460 od Galaxy se záhadným portem odhalena
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Co se týče zadních konektorů, tak je zde DVI, HDMI, mini-USB a přepínač. Karta bude mít klasické napájecí konektory, tedy dva 6pin konektory, stejně jako základní verze GTX 460. Cena ani dostupnost není známá. Zatím není jasné ani to, jak bude plně osazená grafická karta, tedy se zapojeným mini-PCIe zařízením, pracovat.

GTX 460 od Galaxy se záhadným portem odhalena
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Nordic Hardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama