Grand Theft Auto V: hra s absolutním hodnocením!
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Grand Theft Auto V: hra s absolutním hodnocením!

Grand Theft Auto V: hra s absolutním hodnocením! | Kapitola 9

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

16. 4. 2015 03:00 42

Seznam kapitol

1. Od starých konzolí až k PC 2. Dělej si, co tě napadne 3. Setkání po letech 4. Když máte prachy, můžete na nákupy 5. Nevyvedený zločin vás dostane do vězení 6. Hrajte třeba i za policisty
7. GTA Online 8. First-person mód vás rozstřelí, i když ne vždy 9. Hře to ohromně sluší 10. Čím se liší PC verze 11. Hardwarové požadavky, závěrečné hodnocení hry

Je téměř jisté, že stejně jako na konzolích, sklidí GTA V na počítačích spoustu absolutních hodnocení. Ostatně i my jsme jí udělili vůbec první absolutní hodnocení hry v historii PC Tuningu. GTA V byste si měli pořídit i vy. Lepší hra na PC zkrátka není. Povíme si, čím si to vysloužila a jakých změn doznala proti konzolovým verzím.

Reklama

Grafiku hry jsem si schválně nechala na konec recenze. O hratelnosti jste už totiž určitě někde četli – nakonec je totiž skoro stejná jako hratelnost v ostatních verzích hry – snad kromě first-person módu a s tím souvisejících drobností (např. možnost řídit vozy při pohledu z kabiny či pilotovat z kokpitu letadla). Právě po grafické stránce se ale GTA V v jednotlivých verzích podstatně liší.

Jak jsem psala hned na začátku, už verze pro konzole nové generace vypadala po přechodu z verze pro starou generaci konzolí naprosto kouzelně. A totéž se dá říci i o přechodu z verze pro novou generaci konzolí na počítače. Hra vypadá naprosto úžasně. Často vám z ní budou oči přecházet. A to i pokud se zrovna ocitnete v zaplivané čtvrti, kde se všude válejí odpadky.

Grand Theft Auto V: hra s absolutním hodnocením!
i Zdroj: PCTuning.cz

Vedle proklamovaného 4K rozlišení a odstranění limitu 30 FPS disponuje GTA V pro PC také většími vykreslovacími vzdálenostmi, detailnějšími texturami nebo stíny. Pouhým okem rozeznatelná je taktéž grafická kvalita vody a zatravněných ploch, které nyní vypadají ještě o fous přirozeněji nežli na PS4 (o verzi pro Xbox One ani nemluvě, tato verze byla o poznání horší). A nakonec potěší i vyšší hustota zalidnění města, nebo větší variabilita obyvatel.

Grafice jako takové navíc velmi pomáhá celková stylizace a vůbec různorodost města Los Santos. Město sestává z luxusních vilových čtvrtí i tichých okrajových oblastí, nebo chcete-li vesnic. V jeho centru pak najdete výškové budovy, zapamatovatelná náměstí a další objekty jako jsou kina či historické památky. Mimo město jsou k vidění pro změnu hluboké lesy a další různorodé objekty jako jsou mohutné přehrady, planetária, rozmáchlá venkovská sídla a mnoho dalších zapamatovatelných budov a objektů, které vám na každém kroku dávají pocit, že město je skutečné.

Srovnání grafiky GTA V jsem sice uvedla už na začátku recenze, ale neubráním se tomu ještě jednou. Rozdíly jsou totiž opravdu podstatné.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama