Grand Theft Auto V: hra s absolutním hodnocením!
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Grand Theft Auto V: hra s absolutním hodnocením!

Grand Theft Auto V: hra s absolutním hodnocením! | Kapitola 5

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

16. 4. 2015 03:00 42

Seznam kapitol

1. Od starých konzolí až k PC 2. Dělej si, co tě napadne 3. Setkání po letech 4. Když máte prachy, můžete na nákupy 5. Nevyvedený zločin vás dostane do vězení 6. Hrajte třeba i za policisty
7. GTA Online 8. First-person mód vás rozstřelí, i když ne vždy 9. Hře to ohromně sluší 10. Čím se liší PC verze 11. Hardwarové požadavky, závěrečné hodnocení hry

Je téměř jisté, že stejně jako na konzolích, sklidí GTA V na počítačích spoustu absolutních hodnocení. Ostatně i my jsme jí udělili vůbec první absolutní hodnocení hry v historii PC Tuningu. GTA V byste si měli pořídit i vy. Lepší hra na PC zkrátka není. Povíme si, čím si to vysloužila a jakých změn doznala proti konzolovým verzím.

Reklama

Jak už jsem naznačila, hrdinové se občas vrhají do společných misí. Během nich má každý svou úlohu. Tak například Franklin doveze posádku na místo určení, Trevor ji kryje během přesunu do banky a Michael ji po akci vyzvedne vrtulníkem. Tyto úkoly na sebe někdy navazují, jindy je plníte tak nějak souběžně. Nikdy ale nemáte pocit, že byste se ztráceli, že by vám šla hlava kolem. Obtížnost GTA V je velmi dobře vyvážená a hra navíc umí všechno dobře vysvětlit a popřípadě znázornit. Jo a abych nezapomněla, v misích jsou přechody mezi postavami plynulé, tedy bez odzoomování a přiblížení, ale to je vám asi jasné.

Mise jsou velmi pestré. Ve většině případů sice jezdíte, létáte, kradete automobily a střílíte, ale najdou se i početné výjimky, kdy se například budete potápět ať v už v neoprenu, tak za pomoci ponorky. Hra vás díky tomu nikdy nenudí, ale naopak často příjemně překvapuje.

Hlavní mise, v nichž se pouštíte do nejrůznějších loupežných přepadení, navíc sami plánujete od A do Z a to včetně například výběru pomocníků, nebo způsobu, jakým se do úkolu pustíte. Mnoho z nich si proto můžete zahrát znovu a s chutí přitom dojít k trošku jinému zážitku. Jednou se tak do objektu vloupáte potichu zadem, jindy do něj napochodujete hezky na férovku hlavním vchodem. Rozdílnou hratelnost přitom asi nemusím zmiňovat, i když je pravda, že se často dočkáte zběsilé honičky s policisty, což je jednou z důležitých esencí série.

Grand Theft Auto V: hra s absolutním hodnocením!
i Zdroj: PCTuning.cz

Honičky s policajty v GTA V probíhají v podstatě stejně jako dříve. Pokud něco uděláte a policajti vás přitom vidí, na obrazovce se vám rozsvítí jedna hvězdička a od té doby po vás policie jde. Pokud se po určitou dobu zvládnete schovat všem policejním složkám (ať už promyšleným projížděním ulicí, kde žádná policejní hlídka není, schováváním se před policisty v garážích, nebo například zajetím do zapadlé uličky), hvězdička zmizí a vy můžete v klidu pokračovat už bez vyhlášeného pátrání. Honička s policií se však může i stupňovat, to pokud během pátrání zraníte další lidi, budete střílet na policisty, nebo tropit další hlouposti. S každou další hvězdičkou navíc intenzita pátrání roste a je na vás vysílaná stále ostřejší policejní technika jako například vrtulníky.

Samozřejmě pokud budete chyceni, ocitnete se na policejní stanici. Odtud vás propustí na kauci. Další alternativou je potom smrt hlavního hrdiny, po níž se pro změnu ocitnete v nemocnici, kde budete za poplatek vyléčeni. To je klasický koloběh.

Grand Theft Auto V: hra s absolutním hodnocením!
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama