google-uvedl-finalni-chrome-10-rychlejsi-az-o-66-procent
Novinka Google uvedl finální Chrome 10, rychlejší až o 66 procent

Google uvedl finální Chrome 10, rychlejší až o 66 procent

Mirek Kočí

Mirek Kočí

9. 3. 2011 15:00 7

Za zrychlením stojí nová verze JavaScriptového jádra V8 s označením Crankshaft. Zapracováno bylo na zabezpečení, HTML 5 videa jsou akcelerovaná skrze GPU.

Reklama

Google vydal novou verzi internetového prohlížeče Google Chrome 10. Jubilejní verze přináší několik významných novinek a vylepšení. Google přispěchal s novou verzí JavaScriptového jádra V8, kterému říká Crankshaft.

Už v betaverzi bylo zmiňováno, že prohlížeč přináší dramatický nárůst výkonu, a to zejména u výpočetně náročných webů. Ve vlastním testu V8 Benchmark Suite vykazoval prohlížeč dokonce zrychlení o 66 procent.

Google Chrome 10 umí už synchronizovat i aplikace, témata, nastavení, rozšíření, ale také hesla. Na zvýšení rychlosti se mohou těšit i webová HTML 5 videa, o výpočty se nyní stará GPU (graphic processing unit), takže na chvilku dáte oddechnout procesoru.

Výrazně bylo u nové verze zapracováno také na bezpečnosti. Chrome 10 standardně vypíná zastaralé verze nějakého zásuvného modulu, např. Javy a elegantně upozorňuje na potřebu jejich aktualizace.

Opraveno bylo od posledně i několik bezpečnostních chyb, implementován byl i tzv. chráněný režim. Pokud máte otevřeno více záložek a na jedné z nich vám „padne“ Flash, nic se neděje, list se bezproblémů ukončí (dosud často zkolaboval).

Prohlížeč můžete stahovat z odkazu zde.

Google uvedl finální Chrome 10, rychlejší až o 66 procent
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Google

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama