google-uvedl-chromebook-pixel
Novinka Google uvedl Chromebook Pixel

Google uvedl Chromebook Pixel

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

22. 2. 2013 10:00 14

Malý stroj s dotykovým displejem a ultravysokým rozlišením, operačním systémem Chrome OS. Ale proč je ta cena tak vysoká?

Reklama

Google prodává vlastní mobilní zařízení, které jsou ale vyráběna partnery. Tyto výrobky jsou označovány logem Nexus. Dnes k mobilním zařízením přidal i vlastní notebook, ultrabook, Chromebook. Parametry oslní, cenou ale zklame.

Google uvedl Chromebook Pixel
i Zdroj: PCTuning.cz
Google uvedl Chromebook Pixel
i Zdroj: PCTuning.cz

Chromebook Pixel má dotykový displej s úhlopříčkou 12,85 palce a rozlišením 2560 × 1700 pixelů, což dává hustotu 239 pixelů na palec. Displej je chráněn sklem Gorilla Glass 2. Uvnitř eloxovaného hliníkového těla se nachází procesor Core i5 s frekvencí 1,8 GHz a integrovanou grafikou Intel HD 4000, dále pak 4 GB operační paměti a 32 nebo 64GB SSD. Pokud se vám to zdá málo, tak Google poskytuje ještě 3letý přístup k 1TB síťovému disku Google Drive.

Konektivitu pak tvoří WiFi verze s WiFi nebo i LTE (ta má i dvojnásobnou kapacitu úložiště). Chromebook disponuje třemi mikrofony, webkamerou s rozlišením 720p, dvěma USB porty, mini-DisplayPortem, zvukovým vstupem/výstupem a čtečkou SD karet.

Chromebook pixel bude dostupný na Google Store Play za cenu 1 299 dolarů (30 000 Kč) s WiFi a za 1 399 dolarů (33 000 Kč) s WiFi a LTE.

Zdroj: NextPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama