gigabyte-uvedl-nove-mini-itx-desky-s-wifi
Novinka Gigabyte uvedl nové Mini-ITX desky s WiFi

Gigabyte uvedl nové Mini-ITX desky s WiFi

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

12. 9. 2012 09:00

Mělo by jít o nejlevnější mini-ITX desky, které disponují WiFi modulem. Za jejich cenu ale rozhodně nedostanete nějakou oškubanou desku, ba naopak.

Reklama

Nové základní desky jsou formátu Mini-ITX a jsou určeny pro ty, kteří si chtějí postavit malý, ale výkonný počítač. Desky mají patici LGA 1155 a podporu pro procesory Ivy Bridge. Desky mají označení H77N-WiFi a Z77N-WiFi. Od sebe se liší jen použitým čipsetem, H77 u první a Z77 u druhé základní desky.

Gigabyte uvedl nové Mini-ITX desky s WiFi
i Zdroj: PCTuning.cz

Novinky jsou poměrně bohatě vybaveny. Vedle patice jsou zde dva DIMM sloty pro operační paměti DDR3 a jeden slot PCI-Express ×16 například pro grafickou nebo jinou přídavnou kartu. Na protější straně pak najdeme celkem čtyři SATA konektory. Dva z nich jsou SATA 3 Gb/s a dva 6 Gb/s. Pod nimi je chladič čipsetu a WiFi modul v mini PCI-Express slotu. Deska používá klasické napájení pomocí 24pinového konektoru a 4pinového konektoru pro procesor. Vzhledem k umístění patice procesor se obávám, aby zde nebyl problém s chladičem.

Na zadním panelu najdeme stále PS/2 konektor pro starší klávesnice a myši, dvojici USB 3.0, čtveřici USB 2.0, dva gigabitové Ethernety, 8kanálový zvukový výstup, optický S/PDIF, konektory pro dvě WiFi antény DVI, HDMI a DisplayPort pro obraz.

Z77N-WiFi bude stát 140 dolarů (3 200 Kč), H77N-WiFi pak 120 dolarů (2 800 Kč).

Zdroj: tonymacx86

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama