gigabyte-ati-radeon-hd-5870-super-overclock-konkurence-pro-gf100
Novinka Gigabyte ATI Radeon HD 5870 Super Overclock: konkurence pro GF100?

Gigabyte ATI Radeon HD 5870 Super Overclock: konkurence pro GF100?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 1. 2010 16:00 26

Je extrémně přetaktovaná edice od Gigabyte připravovanou odpovědí na nové grafiky NVIDIE?

Reklama

Výrobce Gigabyte připravuje novou grafickou kartu založenou na jádru Cypress. Akcelerátor Radeon HD 5870 Super Overclock nabízí mimo lépe dimenzovaného, nereferenčního chlazení hlavně řádně navýšené frekvence. Jádro je taktováno na rovný 1 GHz, paměti poté běží na frekvenci 5200 MHz (efektivně). O tom, že u takto přetaktovaného modelu poskočí FPS ve hrách strmě nahoru, si můžeme být naprosto jistí.

Gigabyte ATI Radeon HD 5870 Super Overclock: konkurence pro GF100?
i Zdroj: PCTuning.cz

Naše fotografie z veletrhu CES 2010

Grafika nese rovných 1600 stream procesorů, disponuje 256bitovou šířkou paměťové sběrnice a využívá 1GB videopaměti GDDR5. O chlazení se stará dvouslotový chladič se dvěma ventilátory a čtyřmi heat-pipe trubičkami. Zajištěna je podpora rozhraní DirectX 11, technologie Eyefinity a konektivita v podobě DVI, HDMI a DisplayPort.

Tento extrémní model míří skutečně vysoko, otázkou je, zdali nejsou takty již vyšponovány na maximum a bude možné další přetaktování. Každopádně slabšímu modelu GTX 360 roste slušná konkurence. Kdy bude tato brutální karta uvedena, není v tuto chvíli zřejmé, ale měla by dorazit těsně před uvedením nové řady od NVIDIE.

Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama