geforce-gtx-560-ti-hurricane-s-nereferencnim-chladicem-k-lepsim-teplotam
Novinka GeForce GTX 560 Ti Hurricane: s nereferenčním chladičem k lepším teplotám

GeForce GTX 560 Ti Hurricane: s nereferenčním chladičem k lepším teplotám

Mirek Kočí

Mirek Kočí

24. 10. 2011 17:15 6

Hlučnost je jednou z klíčových vlastností, podle které si řada lidí vybírá svou grafickou kartu. Pokud ovšem nejste příznivci špuntů do uší.

Reklama

Leadtek, který patří ke známým výrobců grafických karet, se pochlubil nereferenční GeForce GTX 560 Ti Hurricane z prověřené série Winfast.

U tohoto modelu znovu kladl důraz na chlazení. Jak můžete vidět, chladič vypadá na první pohled bytelně. Kromě měděné základny je tvořen dvojicí heat-pipe trubic s průměrem 8 mm a stejným počtem 90mm ventilátorů. Dle specifikací větráky vyluzují akustický tlak na úrovni 43 dBA. Chlazení by mělo dosahovat jako obvykle nižších teplot při nižším hluku oproti referenčnímu řešení.

Hnacím motorem karty je grafické jádro GF114 s aktivními 384 CUDA jednotkami. Jeho frekvence je 822 MHz. Paměťová sběrnice má šířku 256 bitů a je napojena na 1 GB GDDR5 paměti s taktem 4000 MHz. V zadní části se kromě perforace na svém obvyklém místě nachází i dva konektory DVI a jeden HDMI.

Výrobce dosud nezveřejnil koncovou cenu ani dostupnost na trhu, ale referenční GeForce GTX 560 Ti se dá momentálně sehnat od 4 800 korun včetně DPH. V tomto případě cenu čekejte o něco vyšší.

GeForce GTX 560 Ti Hurricane: s  nereferenčním chladičem k lepším teplotám
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama