full-hd-v-kapse-htc-demonstrovalo-spickovy-smartphone-j-butterfly
Novinka Full HD v kapse! HTC demonstrovalo špičkový smartphone J Butterfly

Full HD v kapse! HTC demonstrovalo špičkový smartphone J Butterfly

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 10. 2012 21:30 15

Jedno z nejvýkonnějších mobilních zařízení na světě vyrobilo HTC. Tchajwanský výrobce představil na japonském trhu model J Butterfly, který má pětipalcový displej se superjemným rozlišením, čtyřjádrový procesor a operační systém Android 4.1 Jelly Bean.

Reklama

Rozměry telefonu jsou 71 × 143 × 9,1 mm, hmotnost včetně akumulátoru 140 gramů. Obrazovka nabobtnala do úhlopříčky pět palců a je vyráběna technologií Super LCD 3. Superjemné rozlišení 1920 × 1080 pixelů má za následek extrémní jemnosti 440 obrazových bodů na palec (ppi).

J Butterfly bude mít výkonu na rozdávání. Jeho srdcem je čtyřjádrová SoC jednotka Snapdragon S4 s nominální frekvencí 1,5 GHz. Dostatek bude i paměti RAM, zastoupena je kapacitou 2 GB.

V těle telefonu je zabudován slot na micro SD karty. Základní 16GB úložiště, které ne každému musí dostačovat, díky tomu můžete rozšířit o dalších 64 GB.

Na zadní straně telefonu je umístěný fotoaparát s rozlišením osm megapixelů a světelností f/2.0. Samozřejmostí je přisvětlovací LED, kterou oceníte při focení v horších světelných podmínkách. Pro videohovory je připravena přední 2,1Mpx kamerka.

Pod skořápkou uschovaná baterie má kapacitu 2020 mAh. Zda vydrží pohánět telefon alespoň jeden den si netroufáme odhadnout. HTC šlo rovněž s trendem posledních měsíců – J Butterfly je vodotěsný. Japonci tuto vlastnost u spotřební elektroniky nyní ve velkém žádají.

J Butterfly se zatím bude prodávat pouze v Japonsku.

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama