fitpc3-s-os-linux-mint-nettop-pro-nenarocne-uzivatele
Software Novinka FitPC3 s OS Linux Mint - nettop pro nenáročné uživatele

FitPC3 s OS Linux Mint - nettop pro nenáročné uživatele

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

31. 5. 2012 10:00 5

Firma Compulab, která se zabývá stavbou nettopů se spojila s výrobcem Linuxové distribuce Mint. Co spolu upekli?

Reklama

Nettopy, jak se těmto malým počítačům říká, zažívají zlaté časy. Jsou dostatečně výkonné, tiché, s malou spotřebou a super-skladné. Dnes si představíme miniaturní počítače FitPC3 s upraveným předinstalovaným Linuxem Mint, který vychází ze známější distribuce Debian.

Počítače FitPC3 jsou založené na platformě AMD a k dostání jsou čtyři typy. Ten nejvýkonnější má v sobě ukryt 64-bitový dvou-jádrový procesor AMD G-T56N s frekvencí 1,65 GHz a TDP 18 W. Tento dostatečně výkonný procesor pro brouzdání internetem a přehrávání videa může být doplněny až 8 GB DDR3-1066 operačními pamětmi.

FitPC3 s OS Linux Mint - nettop pro nenáročné uživatele
i Zdroj: PCTuning.cz


Vlajková loď FitPC3 Pro

Nejvýkonnější Pro varianta také nabízí grafický výstup HDMI 1.4a schopným produkovat obraz v rozlišení 1920x1200 při 60 Hz a DisplayPort, který umí až 2560x1600. Dovoluje jim to grafický čip Radeon HD 6320. Levnější varianty FitPC3 vybavené méně výkonným APU s grafikami Radeon HD 62xx zvládají nižší rozlišení a mají HDMI 1.3a.

Konektivita Pro verze je vyřešená pomocí šestice USB 2.0, dvou USB 3.0, dvou eSATA portů, gigabitového ethernetu, WiFi a Bluetooth 3.0.

Nepřehlédněte: Samsung ChromeBox: Miniaturní počítač s Chrome OS od Google

Jedinou vadou na kráse je asi použití klasického 2,5" pevného disku. Myslím si, že SSD by těmto počítačů, slušelo víc. Na druhou stranu můžeme počítat s vyšší kapacitou. Rozměry jsou 19 x 16 x 4 cm a celkové TDP je maximálně 24 W.

Zdroj: techpowerup

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama