firefox-4-beta-pro-android-a-maemo-konecne-venku
Novinka Firefox 4 Beta pro Android a Maemo konečně venku

Firefox 4 Beta pro Android a Maemo konečně venku

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

9. 10. 2010 10:00

Oblíbený webový prohlížeč Mozilla Firefox dočkal další verze svého mobilního bratříčka s kódovým označením Fennec.

Reklama

Open-source prohlížeč Mozilla Firefox udělal další krok k tomu, aby svou pevnou pozici na poli desktopu dokázal obhájit i v mobilní sféře. To vše týden po oznámení konce vývoje verze pro Apple iOS (viz nedávná novinka od Mirka Kočího - Mobilní Firefox (Fennec) pro iPhone definitivně nebude).

Firefox 4 Beta pro Android a Maemo konečně venku
i Zdroj: PCTuning.cz

První betaverzi mobilního Firefoxu pro platformy Android a Maemo naleznete ke stažení zde. Fennec je postaven na stejné technologii jako desktopový Firefox a je plně optimalizovaný pro pohodlné brouzdání na mobilním telefonu.

Android už samozřejmě prohlížeč má a Google se určitě bude snažit, aby uživatelé využívali především jeho funkcí. Fennec má velkou konkurenci i v podobě Androidí verze Opery Mini 5.1. Mobilní Firefox tak bude muset nabídnout něco extra, aby se v nemalé konkurenci dokázal prosadit.

Betaverze přichází s oblíbenými funkcemi, jako je Firefox Sync, doplňky a Awesome Bar (našeptávací lišta). Díky uživatelské základně, kterou si vybudoval na desktopu, zajímavým funkcím a možností synchronizace si své uživatele nepochybně najde.

Zdroj: Mozilla Blog

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama