Extrémní základ pro Sandy Bridge – MSI Big Bang Marshal
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Extrémní základ pro Sandy Bridge – MSI Big Bang Marshal

Extrémní základ pro Sandy Bridge – MSI Big Bang Marshal | Kapitola 2

Z. Obermaier

Z. Obermaier

16. 3. 2011 08:00 10

Seznam kapitol

1. Opravdu „brutální“ deska 2. Testovací sestava 3. Představení 4. Klíčové vlastnosti 5. Specifikace, software 6. Bližší pohled 7. Detaily desky, čipy
8. Napájení desky 9. BIOS 10. Přetaktování 11. Extrémní taktování 12. Měření aplikačního výkonu a spotřeba 13. Hydra Multi-GPU 14. Hodnocení

Nástup procesorů Sandy Bridge krapet zpomalil problém s čipsetem, soukolí se ale opět rozjíždí naplno. Velcí výrobci právě začali dodávat na sklady desky označené "B3" a pořízení této platformy nic nebrání. My si dnes představíme zaručeně nejnabušenější základní desku s paticí LGA 1155, monstrózní model od MSI s dosud neviděnými novinkami.

Reklama

Pro dnešní test jsem použil podobnou sestavu komponent jako už několikrát, jen vzhledem k platformě jiný procesor. Výkon i přetaktování jsem otestoval s nejvyšším modelem Core i7-2600K na 3400 MHz. Paměti jsem využil různé, zejména 2GB moduly Kingston DDR3-2000 MHz. Pro klasické testy jsem využil levného chladiče Cooler Master za 300Kč a ukážu vám s ním stabilních 5,2 GHz. Jako jeho lepší alternativu jsem pak využil masivní Noctua pro zátěžové testy po přetaktování.

Extrémní základ pro Sandy Bridge – MSI Big Bang Marshal
i Zdroj: PCTuning.cz

Jelikož má testovací skříň není určená pro XL-ATX formát, musela jít deska na zem, proto je fotografie testovací sestavy krapet "humpolácká". Jako hlavní grafická karta pro testy výkonu a přetaktování posloužila Inno3D GeForce GTX 480. Celou sestavu napájel zdroj Corsair 1000W a operační systém Windows 7 x64 Ultimate byl nainstalován na SSD disku Intel nebo na WD Raptor (dle situace). Kromě grafiky se během testování nic neměnilo. Jelikož deska nativně podporuje CrossFire i SLI, vyzkoušel jsem Hydru jen v kombinaci dvou různých GeForce karet, ta druhá je Gigabyte GTX 275.

Testovací software

Testovali jsme v následujících aplikacích a benchmarcích: SuperPi, 3Dmark Vantage, PCMark Vantage, Cinebench R10 a 11, wPrime, WinRAR, H.264, Everest, Excel. Všechny tyto aplikace byly testovány pod Windows 7 Ultimate 64bit.

Nastavení

Extrémní základ pro Sandy Bridge – MSI Big Bang Marshal
i Zdroj: PCTuning.cz

Všechny testy byly prováděny s nastavením procesoru na základní frekvenci 3,4 GHz, paměti DDR3 poté běžely na frekvenci 1600 MHz při časování 24-9-9-9-1T. Všechny testy proběhly na zcela nové a čisté instalaci systému Windows včetně všech aktualizací.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama