evoluce-win-i-ovladejte-windows-7-pomoci-kinectu
Novinka Evoluce Win&I: Ovládejte Windows 7 pomocí Kinectu

Evoluce Win&I: Ovládejte Windows 7 pomocí Kinectu

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

5. 4. 2011 06:00 6

Program umožňuje ovládat webové prohlížeče, Office, Media Center a plno dalšího. Vývojáři by ale měli ještě pořádně zapracovat.

Reklama

Ihned po té, co byl na trh uvedený pohybový ovladač Xbox Kinect, se našlo plno programátorů, kteří jeho potenciál využívali pro různé úkoly, někdy by se dalo říct až blbiny. Nyní už je to nějaký ten pátek, co Microsoft konečně uvolnil vývojářské nástroje pro programování přímo pro Kinect a už se objevila komerční aplikace, pomocí které, můžete ovládat Windows 7 pomocí Kinectu.

Evoluce Win&I: Ovládejte Windows 7 pomocí Kinectu
i Zdroj: PCTuning.cz

Vývojářský tým Evoluce nyní vydává aplikaci nazvanou Win&I, která vám umožňuje ovládat celé prostředí Windows 7 pomocí Kinectu. Program, který stojí pro domácí použití 20 Euro (pro firemní účely 40 Euro) vám v podstatě nahradí myš Kinectem. Rukou tak ovládáte kurzor myši a kliknutí simulujete „bouchnutím do plochy na monitoru“. Vše je ale takové nedokončené a dle mě funkce programu nedopovídají ceně. Představoval bych si například použití gesta sevření ruky, kterým byste například mohli vzít fotografii a přesunout, stejně tak okna. Kliknutí, odtažení a zase kliknutí je přeci je zdlouhavější, než kdyby se dalo rozeznat skutečné „vzít, odnést a položit“. Dalším gestem by mohlo být mávnutí, kterým byste mohli posouvat webovou stránku, tedy podobné ovládání, jako mají dotyková zařízení. Pokud vlastníte Kinect a chcete tento software, naleznete jej na stránce Win&I.

Nepřehlédněte:

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama