Drama v OpenAI. Velké značky končí s reklamou na Twitteru #TYDEN 20. listopadu
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Drama v OpenAI. Velké značky končí s reklamou na Twitteru #TYDEN 20. listopadu

Drama v OpenAI. Velké značky končí s reklamou na Twitteru #TYDEN 20. listopadu | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

20. 11. 2023 07:00 3

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

AI Pin od Humane. Microsoft představuje Copilot Studio. Apple přidá podporu RCS. Usama bin Ládin ožil na sociálních sítích. Yandex je na prodej.

Reklama

Umělá inteligence

Reportéři bez hranic a 16 partnerů představili Pařížskou chartu o umělé inteligenci a žurnalistice, která má pomoci definovat etiku a zásady pro novináře pracující s umělou inteligencí. (RSF)

Elon Musk, známý jako miliardář a majitel společností Tesla a SpaceX, se chystá vystoupit na nadcházející mezinárodní konferenci o umělé inteligenci v Rusku, známé jako AI Journey 2023. Tato událost shromáždí odborníky na umělou inteligenci z celého světa, včetně výzkumníků z Indie a Číny. (EUReporter)

Chvalozpěv na kódování, které vždy působilo jako nekonečně hluboká a bohatá oblast, poté, co ChatGPT pohltil znalosti a dovednosti, jejichž zvládnutí trvá celý život. (New Yorker)

Google DeepMind uvedl model umělé inteligence GraphCast pro předpověď počasí, který je přesnější než nejlepší běžné systémy pro předpovědi na tři až deset dní. (FT)

  • GraphCast: Model umělé inteligence pro rychlejší a přesnější globální předpověď počasí (Google)

Studie zjistila, že fotografie obličejů generované umělou inteligencí, zejména bílých tváří, vnímali účastníci průzkumu jako reálnější než fotografie skutečných lidí. (The Guardian)

Microsoft představuje Copilot Studio, nástroj bez nutnosti kódování, který firmám umožňuje přizpůsobit Microsoft 365 Copilot nebo integrovat vlastní chatboty ChatGPT vytvořené pomocí GPT od OpenAI. (The Verge)

  • Microsoft přejmenovává Bing Chat na Microsoft Copilot, aby se postavil ChatGPT, a nabízí Copilot jako bezplatnou verzi a Copilot pro Microsoft 365 jako placenou verzi. (The Verge)

Meta představila nové nástroje umělé inteligence pro úpravu obrázků a generování videí z textových pokynů na základě svého modelu pro generování obrázků Emu, který byl oznámen v září. (Silicon Angle)

Google stále v AI ujíždí vlak: Google sdělila některým zákazníkům cloudu, že mají očekávat přístup k modelu Gemini AI až v 1. čtvrtletí 2024, ačkoli dříve tvrdila, že přístup získají do listopadu 2023. (The Information)

Microsoft blokuje výraz „Disney“ v nástroji Bing Image Creator kvůli obavám z porušení autorských práv, které vyvolal virální trend, kdy uživatelé vytvářeli plakáty svých domácích mazlíčků z filmů Disney. (FT)


Software

Notion představuje asistenta Q&A, který odpovídá na otázky pomocí informací ze souborů a aplikací uživatele, jako součást doplňku AI za 8 až 10 dolarů na uživatele měsíčně. (The Verge)

Plugin WP Fastest Cache ohrožuje více než 600K+ WordPress stránek útokům SQL Injection (Cyber Security News)

Microsoft po veřejném náhledu v březnu 2023 uvádí Loop, aplikaci pro spolupráci a produktivitu podobnou aplikaci Notion, do všeobecné dostupnosti na webu a v mobilních zařízeních. (Windows Central)

Microsoft spouští „Windows app“ pro iOS, iPadOS, macOS, Windows a web, která umožňuje podnikovým zákazníkům streamovat kopii systému Windows. Dostupné prozatím v betě (Windows Central)

Google plánuje ukončit podporu placených časopisů ve službě Google News 18. prosince a tvrdí, že uživatelé budou moci exportovat kopie placených časopisů ještě před ukončením podpory. (9to5Google)

Microsoft podrobně popisuje změny systému Windows 11, které se chystají v EHP v souladu s DMA, například možnost vypnout webové vyhledávání Bing, přidat poskytovatele vyhledávání a odebrat prohlížeč Edge. (The Verge)

Útočnící využívají zmanipulované výsledky vyhledávání a falešné reklamy Google, které uživatele, kteří chtějí stáhnout legitimní software, jako je WinSCP, přimějí k instalaci malwaru. Stále platí, že jakákoliv instalace aplikací vyžaduje ověření, že jste na legitimním zdroji. (The Hacker News)

Nástroj odhaluje chyby neuronových sítí při rozpoznávání obrázků. Vědci vyvinuli nástroj, který zjednodušuje identifikaci chyb v neuronových sítích používaných pro rozpoznávání obrazu. (Neuroscience News)


Mobilní aplikace

WhatsApp spouští novou funkci hlasového chatu pro velké skupiny, která má být méně rušivá než skupinové hovory, při nichž prozvání každého člena skupiny. (Tech Crunch)

Nothing plánuje 17. listopadu uvést na trh ranou verzi aplikace Nothing Chats, která je založena na Sunbirdu a umožňuje uživatelům telefonu Phone (2) posílat iMessages kontaktům na iPhonu. Ne že by to někdo tedy opravdu potřeboval a navíc, jak se ukazuje, to není z pohledu bezpečnosti ideální (Wasgington Post)

Zálohy chatu a médií ve WhatsApp pro Android se budou od prosince 2023 započítávat do limitu úložiště účtu Google pro uživatele beta verze a od roku 2024 pro všechny uživatele. (9to5Google)

Apple plánuje přijmout standard GSM pro zasílání zpráv RCS vydáním aktualizace softwaru „později v příštím roce“. Svět už mezitím opustil SMS a zprávy si lidé posílají jinde. (9to5Mac)


Hry

Recenze Sony PlayStation Portal: omezený, drahý herní handheld s průměrnou obrazovkou, který kromě možnosti streamování Remote Play z PS5 neumí téměř nic. (PC Mag)

Roblox čelí hromadné žalobě rodičů nezletilých hráčů, kteří hru obviňují z toho, že umožňuje malým dětem přístup k nevhodnému obsahu, přestože se prezentuje jako bezpečný prostor. (Hrej)

Nvidia aktualizuje svou aplikaci GeForce Now a zavádí funkci Game Syncing, která uživatelům umožňuje streamovat počítačové hry zakoupené prostřednictvím Microsoft Store, PC Game Pass a Ubisoft+. (Thurrot)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama