dalkove-ovladani-vyrazem-obliceje
Novinka Dálkové ovládání výrazem obličeje

Dálkové ovládání výrazem obličeje

Ace.

Ace.

9. 3. 2009 00:00 7

Máte-li rádi výstřední nové technologie, určitě se vám zalíbí možnost ovládat elektroniku pouhým zašklebením se:)

Reklama


V budoucnu vám bude stačit jen mrknutí, úsměv, nebo zvednuté obočí abyste si přepnuli písničku na svém ipodu. Japonci vyvinuli zařízení, vypadající jako normální sluchátka, ale napěchované sadou infračervených senzorů, které monitorují malé pohyby uvnitř ucha při změně výrazu tváře.



"Můžete zapnout světla v pokoji, nebo třeba pračku, pouhým cuknutím rty.", řekl vynálezce Kazuhiro Taniguchi. "Ipod může začít nebo přestat hrát když vypláznete jazyk, jako na slavné fotce Einsteina. Pořádně vykulte oči a přeskočí na další písničku, mrkněte pravým okem a skočí zpátky. Dá se to naprogramovat na celou řadu gest, například pokrčení nosu nebo úsměv."

Dálkové ovládání výrazem obličeje
i Zdroj: PCTuning.cz


Zařízení také monitoruje každodenní výrazy a ukládá si data do paměti. Pokud se rozhodne, že se dost neusmíváte, může vám pustit veselou písničku. Dá se ovšem využít také vážněji. Například při monitorování starých lidí - může vám říct jak často kýchají nebo jestli pravidelně jí. Pokud vyhodnotí, že je něco špatně, pošle zprávu příbuzným. Zařízení by se mohlo dostat na trh v horizontu 2-3 let a já už se těším na zástupy lidí v MHD, kteří se budou šklebit jako by jedli citron :)

Podle VR-zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama