creative-prichazi-se-sound-blaster-evo-sluchatky-s-integrovanou-zvukovou-kartou
Novinka Creative přichází se Sound Blaster EVO sluchátky s integrovanou zvukovou kartou

Creative přichází se Sound Blaster EVO sluchátky s integrovanou zvukovou kartou

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

16. 6. 2013 10:00 5

Společnost Creative vyvinula novou sérii sluchátek Sound Blaster EVO, která se skládá ze dvou modelů, ZxR a Zx.

Reklama

Oba modely mají integrovaný multi-core SB-Axx1 zvukový čip a nabídnou bezdrátové spojení za pomoci Bluetooth s libovolným zařízením (s podporou aptX a AAC kodeků). Zvuková karta je zahrnuta kvůli zlepšení kvality souborů MP3 a audio, které jsou například převedeny z videa na YouTube. 

ZxR má také integrovaný mikrofon v ušním pohárku, který není viditelný na první pohled. To nejenže napomáhá filtrování hluku z okolí od hlasu uživatele, ale pohárky taktéž aktivně potlačují hluk pro nerušený poslech. Do headsetu je také instalován NFC čip, který umožňuje ke sluchátkům ze Série Sound Blaster EVO připojit snadno některé smartphony a tablety. Pokud jste zrovna u počítače, lze sluchátka ZxR a Zx připojit pomocí USB rozhraní, které používající pro přenos 24 bitového digitálního zvuku. 

Creative přichází se Sound Blaster EVO sluchátky s integrovanou zvukovou kartou
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Soun Blaster EVO ZxR headset s 50 milimetrovým měničem bude k dispozici v srpnu za cenu 299,99 dolarů, což je asi 5 800 korun, zatímco model Zx (bez mikrofonu) se začne prodávat již v červenci za 229,99 dolarů, což je necelých 4 500 Kč.

Creative také slibuje, že kromě těchto dvou high-end modelů bude k dispozici několik dalších a cenově dostupnějších variant, mezi něž patří například Sound Blaster EVO Wireless a Sound Blaster EVO. Tato sluchátka nebudou vybavena integrovanou zvukovou kartu, ale nabídnou stejný 40 mm měnič jako má model Zx. První bezdrátový model se bude prodávat za 179,99 dolarů, což je necelých 3 500 korun a druhý model bude ověšen cenovkou 129,99 dolarů, to je ještě o tisíc korun méně. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama