cooler-master-vydal-pocitacovou-skrin-cosmos-se
Novinka Cooler Master vydal počítačovou skříň COSMOS SE

Cooler Master vydal počítačovou skříň COSMOS SE

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

25. 9. 2013 08:00

Společnost Cooler Master oznámila vydání své počítačové skříně řady COSMOS, s označením COSMOS SE. 

Reklama

Skříň je, především z hlediska designu, inspirována předchozími verzemi, tedy skříněmi COSMOS a COSMOS II. Nový COSMOS má poměrně agresivní, nevšední design. Skříň má velké množství záhybů a designových prvků. Na někoho může působit dokonce poněkud "přeplácaně". Netradičním a výrazným vzhledovým prvkem jsou vystouplé hliníkové rukojeti.  

Cooler Master vydal počítačovou skříň COSMOS SE
i Zdroj: PCTuning.cz

Co se týče interiéru, do něj lze instalovat až 8 ventilátorů, přičemž čtyři z nich jsou již ve skříni nainstalovány. Dva 120 mm fany jsou instalovány do předního panelu a jsou vybaveny modrým LED podsvícením. Další dva ventilátory nalezneme na horní straně (140 mm) a na zadním panelu skříně (120 mm). Do skříně lze dále instalovat 120, 240, 280 a dokonce i 360 mm radiátor. Do COSMOS SE lze instalovat až tři radiátory zároveň. Do horního, předního, spodního a bočního panelu jsou nainstalovány prachové filtry, které usnadní čistění a údržbu skříně. Case by měla mít také dostatek prostoru pro pokročilý cable management. 

Cooler Master vydal počítačovou skříň COSMOS SE
i Zdroj: PCTuning.cz

Úložná zařízení lze ukládat do odnímatelných klecí. Celkem je možné instalovat až osm 3,5" HDD nebo až 18 2,5" SSD disků. Co se týče možnosti instalace grafických karet, skříň má dostatek prostoru pro high-end GPU s délkou až 395 mm. Instalovaný chladič CPU může mít výšku až 175 mm. Nový COSMOS pojme základní desky formátů ATX, microATX a Mini-ITX. Skříň je také vybavena čelním panelem, na němž jsou umístěny čtyři USB porty (2×USB 3.0, 2×USB 2.0) a klasické audio konektory. Rozměry case jsou 263,8 x 569,4 x 524,4 mm a váží 10,8 kg. Použité materiály zahrnují především ocel, hliník a polymer.

Cooler Master vydal počítačovou skříň COSMOS SE
i Zdroj: PCTuning.cz

COSMOS SE je k dispozici ve dvou provedeních a to s oknem a bez okna bočnice. Skříň je již nyní k dostání za cenu pohybující se kolem 4 500 korun. 

Zdroj: TZ Cooler Master

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama