computex-asus-predstavil-zakladni-desku-z77-wolverine-s-40-fazovym-napajenim
Novinka Computex: Asus představil základní desku Z77 Wolverine s 40 fázovým napájením

Computex: Asus představil základní desku Z77 Wolverine s 40 fázovým napájením

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

6. 6. 2012 12:00 6

Asus se pokouší od ostatních výrobců odlišit všelijak. Dnes to je těžko uvěřitelnou 40 fázovou napájecí kaskádou. 

Reklama

Asus to na Computexu rozjíždí ve velkém stylu a s trochou nadsázky lze říct, že na tradičním veletrhu prezentuje Asus a ti ostatní. Na stáncích Asusu se objevil prototyp základní desky s krycím jménem Wolverine. Což není nikdo jiný, než komiksový bratr postavy Sabertooth, který je pro počítačové fajnšmekry o řád známější.

Computex: Asus představil základní desku Z77 Wolverine s 40 fázovým napájením
i Zdroj: PCTuning.cz

Základní deska Wolverine s čipsetem Z77 nevypadá tak okázale jako její starší bratříček, ale nabízí 40 fázové napájení. Pro představu, Sabertooth se může pyšnit pouze 8 + 4 fázovou napájecí kaskádou. Výhodou takového řešení by mělo být hlavně snížení zátěže a teplot, které jednotlivé komponenty (kondenzátory a MOSFETy) produkují. Jak sami vidíte, na desce nejsou tyto součástky obalené pasivními chladiči. O správu napájení by se měly starat i technologie Asusu Digi+ společně s řadičem EPU (Energy Processing Unit).

Wolverine má kromě toho 3 sloty pro PCIe 3.0 x16 a tři sloty pro PCIe 2.0 x1. Konektivita je vyřešená pomocí čtyř SATA 6 Gb/s, čtyř SATA 3 Gb/s, dvojicí eSATA 6 Gb/s a osmi USB 3.0 porty. Můžeme počítat i s gigabitovým ethernetem x2, WiFi a modulem pro Bluetooth.

Zdroj: techpowerup

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama