co-stoji-za-zvysenim-hmotnosti-noveho-ipadu
Apple Novinka Co stojí za zvýšením hmotnosti nového iPadu?

Co stojí za zvýšením hmotnosti nového iPadu?

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

12. 3. 2012 07:00 14

Před pár dny byl uveden nový iPad který sice ještě není v prodeji, ale zato hladověji o něm jeho fanoušci hltají všechny informace.  

Reklama

Tak předně, nový iPad si v Česku budeme moci koupit 23. března, přesně o týden později než v USA. Dále taky víme, že je vybaven displejem s jemnějším rastrem než jeho předchůdce, jehož rozlišení je 2048 x 1536. No a nakonec se zmíním o operační paměti, které je v iPadu třetí generace už celých 1GB.

Co stojí za zvýšením hmotnosti nového iPadu?
i Zdroj: PCTuning.cz


 

Dnes už víme, že iPad třetí generace v sobě nese baterii s těžko uvěřitelnými 42,5 Wh (11666 mAh). Kapacitou tedy šlape na paty kdejakému notebooku, například třinácti palcovému Macbooku Air s baterií s kapacitou 50 Wh. No a oproti první generaci si tak iPad polepšil už o 70%, protože původní iPad měl v sobě tehdy baterii pouze o 25 Wh.

Nepřehlédněte:
Nový iPad obsahuje 1 GB operační paměti. Předchozí generace už zlevnila pod 10 tisíc korun

Pokud si myslíte, že tak aspoň iPad vydrží pracovat déle na jedno nabití, pletete se. Zvýšení kapacity (a šířky a hmotnosti) je zde pouze za účelem kompenzace. Spotřeba iPadu třetí generace totiž stoupla, a to právě díky novému Retina displeji a podpoře vysokorychlostního připojení.

Zdroj: tomsguide 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama