chysta-amd-opet-dvoucipovou-kartu-malta-prijde-mozna-za-par-mesicu
Novinka Chystá AMD opět dvoučipovou kartu? Malta přijde možná za pár měsíců

Chystá AMD opět dvoučipovou kartu? Malta přijde možná za pár měsíců

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

27. 2. 2013 19:00 16

Nejprve měla být dvoučipová karta, pak nebyla. Nyní by zase mohla být, ale pod jiným kódovým jménem. Jestli bude, tak ve 2. čtvrtletí letošního roku.

Reklama

Na internetu se objevily nové spekulace, že AMD plánuje vydání dvoučipové grafické karty. Původně tomu tak nebylo a tak se někteří výrobci rozhodli vytvořit vlastní tištěný spoj pro dvě jádra Tahiti. Ještě když AMD plánovalo dvoučipovou grafiku, měla mít kódové označení New Zealand. Nyní se jmenuje Malta a pravděpodobně bude založena na dvou čipech Tahiti XT.

Chystá AMD opět dvoučipovou kartu? Malta přijde možná za pár měsíců
i Zdroj: PCTuning.cz


Profesionální dvoučipová grafická karta FirePro S10000. Bude mít i herní dvoučipovka takový chladič?

Jádra by měla být taktovaná na frekvenci 1 000 MHz, což je jen o 50 MHz méně, než má limitovaný Ares II od Asusu. Ostatní parametry by pravděpodobně byly v podobě 6GB videopaměti GDDR5 se dvěma 384bitovými rozhraními. Měla by také něco nového proti Titanu a možná také ohrozila Ares II, který se prodává spíše jako sběratelský kousek za přehnanou cenu.

Pokud nějaké dvoučipová karta od AMD současné generace přijde, bude to v polovině roku. Další generace, HD 8000, přijde až na konci roku. Otázkou tak zůstává, zda-li opravdu AMD něco uvede a jak se bude jmenovat (HD 7990 už používají partneři pro vlastní dvoučipové karty).

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama