cesi-si-oblibili-unikatni-ceskou-mobilni-hru-sea-hero
Apple Novinka Češi si oblíbili unikátní českou mobilní hru Sea Hero

Češi si oblíbili unikátní českou mobilní hru Sea Hero

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 12. 2016 17:00

Mobilní hru Sea Hero si dosud zahrálo více než 2,4 milionu lidí. Česká republika je s počtem stažení 180 tisíc třetí na světě – první dvě místa zaujímají USA s 288 tisíci a Čína s 203 tisíci (tyto země mají 30 krát/ 130 krát více obyvatel než ČR). V počtu stažení na tisíc obyvatel (17,15) obsadila ČR druhou příčku za Albánií (17,7).

Reklama

Hráč Sea Hero se stává mořeplavcem, který brázdí vody moří a oceánů a fotí jejich obyvatele. Při tom uplatní zejména svůj postřeh a smysl pro orientaci. Právě zhoršení schopnosti prostorové orientace je jedním z průvodních jevů Alzheimerovy choroby, která je nejčastější příčinou demence. Hraním hry lidé vědcům pomáhají tomuto procesu lépe porozumět a rozlišit, kdy je zhoršení schopnosti orientace přirozeným důsledkem stárnutí a kdy už symptomem nemoci.

Před nedávnem se celý projekt posunul dále a hra je nově adaptována i pro použití v klinickém prostředí, kde umožňuje měřit potenciální zlepšení schopnosti prostorové orientace u pacientů. Může být používána i při testování léků pro vyhodnocování účinnosti farmakologické léčby. Analýza veškerých nashromážděných dat by měla být dokončena do dvou let.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama