bude-samsung-galaxy-tab-3-osazen-intel-atom-procesorem
Novinka Bude Samsung Galaxy Tab 3 osazen Intel Atom procesorem?

Bude Samsung Galaxy Tab 3 osazen Intel Atom procesorem?

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

27. 5. 2013 12:00 4

Proslýchají se informace, že Samsung hodlá vybavit Galaxy Tab 3 s 10,1 palcovým displejem procesory Intel Atom.

Reklama

A to i přesto, že tento procesor není příliš populární mezi hardwarovými nadšenci, protože starší generace Atom nebyly zrovna rychlé. Nicméně Atom už se etabloval v různých chytrých zařízení a zatím poměrně úspěšně. Server SamMobile podal zprávu, z níž je patrné že model GT-P5200 (WiFi) a GT-P5210 (WiFi + 3G) by mohl být vybaven dual-core Z2560 procesory (s frekvencí až 1,6 GHz). 

Bude Samsung Galaxy Tab 3 osazen Intel Atom procesorem?
i Zdroj: PCTuning.cz

Samsung Galaxy Tab 3 10,1 by potom, podle stejného zdroje (který čerpá z uniklého snímku z Antutu Benchmarku), měl nabídnout rozlišení 1280×800 pixelů a používat operační systém Android 4.2.2 Jelly Bean. Spekuluje se také o tom, že se Samsung chystá vydat i 7" a 8" verze svého Galaxy Tab zařízení. 

Zatím se jedná pouze o dohady a spekulace, proto bude zajímavé sledovat jaký hardware, výkon a cenu nakonec u nového Galaxy Tab uvidíme. Ačkoliv se zatím jedná pouze o fámy, rozhodně by bylo zajímavé vidět Samsung používat jiný procesor než zažitý ARM. 

Pokud se chcete dozvědět další zajímavé informace ze světa chytrých telefonů a tabletů, navštivte svetaplikaci.tyden.cz.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama