atx-desky-pro-amd-llano
Novinka ATX Desky pro AMD LLano

ATX Desky pro AMD LLano

Z. Obermaier

Z. Obermaier

17. 6. 2011 11:55 14

 Pokud už netrpělivě čekáte na uvedení procesorů AMD LLano, potěšíme vás obrázky desek a ...

Reklama

Procesory řady APU-A byly do mobilního segmentu uvedeny tento týden, na oficální recenze desktopové verze si ještě pár týdnů počkáte, už teď vám ale něco ukážeme. Obecně nevidím v uvedení těchto procesorů v plnohodnotném desktopu téměř žádný význam, ale budiž. Procesorový výkon odpovídá Athlonu II X4 na nižších frekvencích a v desktopu si stejně většina osadí jakoukoliv PCI-E grafiku. Stejně to vidí i samotné AMD jež otevřeně prezentuje procesory APU řady A jako notebookové a desktop je jen okrajovou záležitostí s omezenou výrobou. To ale nyní ponechme stranou a podívejme se jak se chystají na tyto čipy výrobci desek. 

ATX Desky pro AMD LLano
i Zdroj: PCTuning.cz

ASRock je v tomto levném segmentu aktivní a nabídne hned čtyři modely. Na nejvyšší z nich se nyní díváme. Jde o desku označenou jako A75 Extreme6. Deska podporuje CrossFire, včetně hybridního. Dále disponuje osmi SATA porty a solidním napájením CPU. Cena oznámena nebyla ... vysoká ale nebude.

ATX Desky pro AMD LLano
i Zdroj: PCTuning.cz

Ještě levnější alternativou pak bude model s označením A75 Pro4 u nějž mám takové tušení, že se s ním seznámíte brzy hodně podrobně.  Deska má osekanou výbavu, má méně PCI-E slotů ale stále podporuje CrossFire. Také počet SATA portů byl zredukován. Napájení CPU je už hodně minimalistické. Další dva modely jsou formátu mATX a klidně je můžete vidět na stránce výrobce.

ATX Desky pro AMD LLano
i Zdroj: PCTuning.cz

Také MSI už je připravené. Sice nám zatím ukazuje pouze mATX desku, minimálně dvě plného formátu se ale na trhu objeví. Deska podporuje CrossFire, má standardní napájení CPU ale pouze čtyři SATA porty. Tento model se bude vejít s cenou pod 2000 Kč s DPH.

ATX Desky pro AMD LLano
i Zdroj: PCTuning.cz

Ideálem pro HTPC pak může být i produkt Gigabyte. Jde o mATX desku, která bude uvedena souběžně se dvěma modely klasického ATX formátu. Má solidní napájení CPU, šest SATA portů, podporuje CrossFire a má i PCI slot. Nechybí jí Firewire, paralelní port, USB 3.0. Jde o hodně pěkný model a i zde mám takový pocit, že vám ji už brzy detailně představíme.

ATX Desky pro AMD LLano
i Zdroj: PCTuning.cz

Ceny procesorů sice ještě oznámeny oficiálně nebyly, dle neoficálně-oficiálního zdroje přímo do výrobce ale mohu říci, že budou extrémně zajímavé (čti fakt celkem nízké). Dostupnost v obchodech se už počítá na dny, stejně jako započalo finální odpočítáváni do recenzí. My vám ji samozřejmě, ostatně jako vždy, nabídneme v den "D". Zůstaňte nám tedy věrni, možná se ještě ohlásím s nějakými detaily ...

Zdroje: internet, vlastní

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama