ASUS ROG Zephyrus G14 – malý ďábel s Ryzenem na cesty
i Zdroj: ASUS
Mobilní zařízení Článek ASUS ROG Zephyrus G14 – malý ďábel s Ryzenem na cesty

ASUS ROG Zephyrus G14 – malý ďábel s Ryzenem na cesty

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

4. 5. 2022 08:00 11

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Parametry 3. Design a zpracování 4. Syntetické testy
5. Výdrž a provozní vlastnosti 6. Herní testy a zvuk 7. Armoury Crate a závěr

Sháníte solidní a výkonný notebook, na kterém se dá zapařit a příležitostně pracovat? ASUS má řešení v podobě malého a lehce přenositelného Zephyrusu. Tento neúnavný našlapaný stroj se může stát vaším dobrým a žhavým kamarádem.

Reklama

Nějakým podivným řízením osudu se mi do rukou dostal notebook Asus ROG Zephyrus G14 (2022). Nutno poznamenat, že osud má jméno, a dokonce stejné jako náš vedoucí Václav Vlček. To nemůže být náhoda. V první řadě musím také upozornit, že jsem dosud nepsal recenzi na PC či notebook a nemám v zásobě hromadu předchozích měření, porovnání a výsledků. Test bude tudíž proveden v rámci možností, kdy zařízení zevrubně prohlédnu, prozkoumám čím je vybaveno a pokusím se ho otestovat v různých benchmarcích, jako 3DMark nebo Unigine Superposition. Abych se ještě ospravedlnil a předešel dopisním bombám, byl jsem až třetí v pořadí (!) kdo tento stroj dostal k testu. Jiní redaktoři se omluvili, neboť zcela náhodou jim do toho něco vlezlo, jako třeba náhlá potřeba vycestovat do zahraničí nebo záhadné nechutenství. A aby toho nebylo málo, i já chytl vir a víc jak týden jsem nebyl schopný dát dohromady víc než tři věty. Už je pryč, takže se do toho můžeme pustit.

ASUS ROG Zephyrus G14 – malý ďábel s Ryzenem na cesty
i Zdroj: PCTuning.cz

Asus ROG Zephyrus G14 je řada notebooků určená pařanům i tvůrcům obsahu, takže to není žádné ořezávátko. Ostatně jde již o třetí generaci, takže své zákazníky už má. 

Započneme vybalením. O krabici se nebudu rozepisovat, prostě škatule s logem ROG a na vrchu iluzorně rozdělená podobně jako zadní strana displeje notebooku díky AniMe Matrix. Po otevření jsem vyštrachal stroj, tři brožury a jednu 240W cihlu. Vzhledem k tomu, že jde o kus určený pro recenze, není v balení 100W zdroj USB-C, ochranný obal na notebook a myš ROG Chakram. 

Na první pohled jde o líbivý a elegantní stroj, který není problém čapnout a vycestovat s ním na riviéru. Mobilitu trochu kazí veliký zdroj, ale při cestování bude lépe sloužit 100W zdroj USB-C, jelikož lidé si nebudou kupovat novinářské holovzorky, že. Zevrubná detailní prohlídka stroje včetně fotografické dokumentace (jak u lékaře) a jeho parametry budou rozpitvané (jak u patologa) v dalších kapitolách. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama