Assassin´s Creed Syndicate – řádění ve starém Londýně
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Assassin´s Creed Syndicate – řádění ve starém Londýně

Assassin´s Creed Syndicate – řádění ve starém Londýně | Kapitola 4

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

24. 11. 2015 03:00 15

Seznam kapitol

1. S Assassin´s Creed jako na houpačce 2. Gangy v Londýně 3. Více hlav, více způsobů hratelnosti 4. Souboje nejsou hnacím motorem
5. Na přítomnost zapomeňte 6. Ani tentokrát to není dokonalé 7. Závěrečné shrnutí, hodnocení

V novém díle Assassin's Creed Syndicate si užijeme Londýna ve Viktoriánském období na vrcholu Průmyslové revoluce. Po loňském průšvihu s AC Unity posunul Ubistoft vydání PC verze nového dílu Assassin's Creed oproti konzolím o pár týdnů. V této recenzi se dozvíte, zdali se všechno povedlo tak, jak mělo.

Reklama

Další příjemnou novinkou Assassin´s Creed: Syndicate je vystřelovací lanko, díky němuž se postavy pohybují po městě jako Batman. Vystřelování lanka a přitahování se na římsy a mezi okraji jednotlivých objektů je možná ještě plynulejší, nežli v Batmanovi. A zároveň je rychlejší a účinnější nežli samotné lezení, alespoň co se týče situací, kdy před nepřítelem potřebujete urychleně zmizet.

Vedle pohybu po městě pomáhá vystřelovací lanko i k zabíjení lidí. Stačí, abyste si ho chytře natáhli přímo nad hlavou vybraného protivníka a potom se z něj na nepřítele snesli a provedli zabití z výšky. Opět se jedná o velmi příjemnou možnost, která vám dává okusit pocit moci. Jenže zároveň s tím se kvůli ní některé mise stávají příliš jednoduchými.

V repertoáru obou postav dále najdete střelnou zbraň, dýmovnici, vrhací nože a otrávené šipky. Otrávené šipky slouží k pomatení nepřítele – jakmile s ní někoho zasáhnete, ten se otočí proti svým vlastním lidem, což opět lze použít k odvrácení pozornosti například ve chvíli, kdy potřebujete unést policií eskortovaného zločince. Ještě zajímavější jsou potom situace, kdy tyto šipky vpravíte do ohně, u nějž se hřeje větší počet nepřátel. Šipka v ohni totiž znamená výpary, které se šíří do celého okolí, takže zasáhnou všechny okolo stojící lidi. Pokud se vám něco takového povede třeba na dvou frontách současně, máte o podívanou postaráno. To mi věřte.

Assassin´s Creed Syndicate – řádění ve starém Londýně
i Zdroj: PCTuning.cz

Samozřejmě vedle podpůrného vybavení ve hře najdete i zbraně zcela základní. Tyto zbraně můžete měnit kdykoliv se vám líbí, což je velmi příjemné, protože zbraně lehce mění způsob boje. Tak například boxer dokáže udeřeného protivníka omráčit, díky čemuž s ním protivníky dokážete držet v pravidelných útočných vlnách bezbranné od začátku do konce.

Á propos – soubojový systém je velmi jednoduchý. Jakmile na vás protivníci útočí, zežloutne jim ukazatel nad hlavou, což znamená, že máte zmáčknout tlačítko pro úskok. Jakmile se kryje, ukazatel zbělá a vy musíte pokračovat stiskem tlačítka pro prolomení obrany. Třetím tlačítkem pak útočíte a to opakovaně třeba i dvacetkrát po sobě. Chtělo by se říci, že zde má nový Assassin´s Creed taktéž nakročeno k Batmanovi, ale to by bylo vážně přehnané. Soubojový systém je opravdu velmi jednoduchý. A když se náhodou dostanete do spárů protivníka s vyšším levelem, tak si často neškrtnete, a to ani v případě, že vykrytí, prolomení a údery děláte dostatečně precizně. Udělovaná zranění jsou totiž naprosto miniaturní, čímž si hra do jisté míry hlídá, abyste lezli pouze tam, kam právě chce.

Assassin´s Creed Syndicate – řádění ve starém Londýně
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama