apple-spolecne-s-googlem-a-samsungem-koupi-patenty-kodaku
Apple Novinka Apple společně s Googlem a Samsungem koupí patenty Kodaku

Apple společně s Googlem a Samsungem koupí patenty Kodaku

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

13. 12. 2012 06:00 3

Patenty by skupina firem sdílela a společně používala. Z nabízených 150 a 250 milionů dolarů se v současnosti nabízí 500 milionů.

Reklama

Kodak je posledních několik let na dně a pomalu se blíží krach této kdysi velice uznávané značky v oblasti fotografií a fotoaparátů. Bohužel firmě ujel technologický vlak a nedokázala včas uvést konkurenci pro digitální zrcadlovky ostatních firem. Kodak se tak alespoň snaží prodat některé své patenty, který vlastní více než 1 000. O ně má zájem konsorcium, které tvoří firmy Apple, Google, Samsung a LG, přes to, že zrovna Samsung a Google nemají Apple v lásce.

Apple společně s Googlem a Samsungem koupí patenty Kodaku
i Zdroj: PCTuning.cz


Vývoj cen akcií Kodaku za posledních 5 let

Některé firmy o patenty již v minulosti usilovali. Nyní se tato čtveřice spojila a nabízí 500 milionů dolarů (kolem 10 miliard korun) za některé patenty. Původně byla nabídka od 150 do 250 milionů. Kodak dokonce předpokládal, že cena za patenty bude 2 miliardy dolarů, tedy 4× více, než se momentálně nabízí.

Patenty by se hodily všem čtyřem společnostem do jejich mobilních telefonů, čímž se mohou bránit před konkurencí a mít tak navrch.

Zdroj: CNet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama